Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой е най-сигурният начин да се застраховате от диабет и сърдечни заболявания?

Аз препоръчвам препарат с магнезий на всеки мой пациент, който има сърдечно-съдови заболявания!

Кой е най-сигурният начин да се застраховате от диабет и сърдечни заболявания?
Кой е най-сигурният начин да се застраховате от диабет и сърдечни заболявания?

Магнезий препоръчвам и на всеки, който иска да не дава много пари за здраве, споделя доктор Робърт Маки. На пръв поглед това звучи прекалено претенциозно. Но нека разберем защо е така.

Вие вече знаете, че магнезият помага да се отпуснат мускулите, да се преодолеят тиковете и мускулните спазми. А не е ли сърцето един от най-силните мускули в нашето тяло?

Още през 1979-та година д-р Дейвид Чипърфийлд сложи на магнезия етикета „естествен дилататор.“ Той доказа, че прилагането на минерала предотвратява вазоспазъм и по този начин пази от инфаркт на миокарда.

Друго фатално състояние – инсулт – е най-вероятно да се появи при пациенти с високо кръвно налягане. Един от начините за намаляване на кръвното налягане е ликвидиране на магнезиевия дефицит. Релаксацията на мускулния слой на стените на артериите улеснява работата на сърцето.

В допълнение към разширяването на коронарната артерия магнезия „добавя масло“ за малките плочици, наречени тромбоцити. Последните имат участие в образуването на кръвните съсиреци. Приемът на магнезий предотвратява появата на фаталните кръвни съсиреци.

Освен това, магнезият предотвратява образуването на плаки в кръвоносните съдове, а това е жизнено важно за съдовете на сърцето и мозъка. И благодарение на това магнезия намалява риска от инфаркт и инсулт.

Кардиологът Робърт Аткинс (известен с диетата за загуба на тегло) също препоръчва употребата на магнезиевите препарати, заради по-доброто усвояване на калция.

Недостиг на магнезий и диабет

Причинно-следствената връзка на магнезиевия дефицит при диабет е доста сложна. За нас е важно да се знае, че магнезиевите препарати със сигурност влизат в комплексното лечение на диабет.

Недостигът на магнезий разпростира влиянието си върху риска от още една смъртоносна болест. Това е рак. И увеличава риска в случаи на затлъстяване. Защо?

Инсулинът (или по-скоро неговия излишък) стимулира растежа на злокачествени тумори. Затова пациенти с диабет и затлъстяване имат повишено съдържание на инсулин. А магнезият контролира нивото на инсулина.

Така се затваря кръга за лечение и профилактика на четири водещи фатални заболявания: диабет, коронарна болест на сърцето (сърдечен удар), инсулт и рак. Ако искате да се предпазите от появата на този смъртоносен квартет в живота си, тогава помислете за попълване на магнезиевия дефицит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *