ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От тефтера на баба: 2 билкови рецепти за спокойствие, здрав сън и железни нерви

Винаги е по-добре да имате под ръка шепа билки, отколкото шепа лекарства

tefter bilki Какво може да замени сънотворните, успокоителните, аналгина и бусколизина? Отговорът е прост – билките. Ако случаят не е от най-сериозните здравни проблеми, независимо дали това е умора или тъпа болка в слепоочията, има смисъл да разгледате някои рецепти от народната медицина. Предлагаме ви 5 полезни билкови отвари от тефтера на баба.

За укрепване на сърцето: мента + глог

Ментата е известна със своето болкоуспокояващо и антисептично действие. Маточината контролира сърдечната честота. A глогът подобрява кръвообращението. Традиционната валериана не присъства в тази рецепта, но ако решите, че имате нужда от естествено сънотворно, добавете и една част сухи корени от валериана.

За да получите лечебната билкова смес разбъркайте:

Глог (2 части)

Мента (1 част)

Маточина (1 част)

1 част може да е супена лъжица, може и да е чаена лъжица – зависи колко дълго искате да ползвате тази рецепта.

Една супена лъжица от сместа се залива с една чаена чаша преварена, вряща вода. Запарва се около 5-10 минути. Прецедете, изчакайте да изстине и подсладете с чай. Пие се 30 минути преди хранене 2-3 пъти на ден.

За отстраняване на нервното напрежение: божур + маточина + копорски чай (Иван-чай)

Божурът е истински природен „доктор“ на нашата нервна система. Освен всички други ползи маточината облекчава напрежението в мускулите и отпуска тялото. Копорският чай действа доста по-добре от всякакви аналгини и парацетамоли, когато иде реч да облекчи болки в главата или в мускулите.

За да си направите чай ще ви трябва:

Корен от божур

Маточина

Копорски чай (листа, сухи или свежи)

Смесете по една чаена лъжичка от всяка билка, направете си чай и го изпийте час преди да си легнете. Трябва да припомним, че божурът и копорския чай имат доста силен седативен ефект, така че няма смисъл да ги пиете сутринта. Също така, този билков чай може да помогне на тези, които страдат от хронично безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *