ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АНГЕТОП / ANGETOP

Съдържа метамизол натрий, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат, талк, колоидален силициев диоксид

Предназначение

ангетоп
Ангетоп помага при болки и температура

АНГЕТОП е медикамент с широко приложение за овладяване на болки от различен произход: невралгии, главоболие, зъбобол, при бъбречни и жлъчни колики, болки при месечен цикъл, мускулни, следоперативни, при травма. Медикаментът повлиява симптоматиката при обострни хронични състояния. Прилага се и при злокачествени заболявания.

Таблетките АНГЕТОП могат да бъдат част от комплексното лечение на заболявания с висока температура като възпаления на дихателните пътища и трахеята, при грип и варицела.

Как се приема

Този медикамент се приема след хранене; таблетките се поглъщат цели, с вода. По лекарска препоръка е възможно медикаментът да се приеме и преди хранене. Терапевтичният курс при възрастни е 5 дни, а при деца – 3. Удължаването може да стане само по лекарска препоръка.

Възрастни и деца над 12 години могат да приемат АНГЕТОП без лекарски указания три-четири пъти дневно по една таблетка от 500 мг. В изключителни случаи и след консултация еднократната доза може да е две таблетки, т.е. един грам, а максималната дневна – 3 г или 6 таблетки.

Деца под 12-годишна възраст с лекуват с АНГЕТОП само под лекарски контрол. Групата 7-9 години може да приема половин таблетка по два пъти дневно. Максималната дневна доза е две таблетки. Деца на 10-12 години приемат половин-една таблетка три пъти дневно, при увеличен прием лимитът е три таблетки дневно.

При неволно предозиране трябва да се потърси медицинска помощ. В по-големи дози АНГЕТОП може да причини гадене и повръщане, световъртеж, понижаване на температурата и артериалното налягане, припадъци, кома.

Възможни нежелани ефекти

Случаите на странични ефекти при лечение с АНГЕТОП не са много и обикновено са свързани с прилагането на медикамента продължително и в по-високи дози. Възможни са стомашно-чревни дразнения, гадене и повръщане, затруднени функции на черния дроб и жлъчката, жълто оцветяване на кожата и лигавиците.

Съобщавано е също и за промени в кръвната картина, остра бъбречна недостатъчност, сърцебиене и посиняване на кожата, алергични реакции – обриви, сърбеж, уртикария, единични случаи на шок. Сред съобщаваните симптоми също са болки в гърлото и затруднено дишане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АНГЕТОП не се прилага при алергия към някой от компонентите или към други нестероидни противовъзпалителни средства..

Медикаментът е противопоказан при хематологично заболяване, тежки бъбречни и чернодробни страдания, генетичен дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

Не се използва при бременност и кърмене.

АНГЕТОП не може да се дава на деца под 7-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да бъде информиран за всички медикаменти, които пациентът е приемал или още приема за лечение на друго заболяване. Възможно е АНГЕТОП да промени въздействието на другите медикаменти или самият той да бъде повлиян. АНГЕТОП си взаимодейства с антикоагуланти, диуретици, литий. Някои от лекарствените взаимодействия се отразяват върху стабилността на имунната система.

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за опаковка от 20 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *