Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АБРИКОРТ / ABRICORT

Съдържа флуоцинолон ацетонид, цетилов алкохол , ксалифин 15, глицерол, пропиленгликол, лимонена киселина, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, вода

Предназначение

абрикорт
Абрикорт е синтетичен кортикостероид за локално външно приложение

АБРИКОРТ е продукт за локално външно приложение – крем или маз/унгвент. Този синтетичен кортикостероид се използва при възпаления и алергични прояви на кожата с обриви и сърбеж. Медикаментът е ефективен при екземи и дерматити, еритема мултиформе, лупус еритематозус, псориазис. Предлага се под формата на крем или маз, вариантът се избира в съответствие с характера на здравословния проблем.

Как се приема

АБРИКОРТ се нанася върху проблемната зона на тънък филм, веднъж или два пъти дневно. При някои усложнени състояния – псориазис, могат да се слагат превръзки, които да се сменят 3-4 пъти дневно.

При третиране на деликатни зони като клепачите трябва да се внимава да не попадне част от крема/унгвента в окото; в подобни случаи негативно се повлияват потребителите с глаукома.

Ако се лекува проблемен участък на лицето, терапията не бива да продължава повече от една седмица, а в останалите случаи – не повече от две седмици. Ако междувременно лекуваното място развие инфекция и покаже симптоми на бактериална инфекция, лечението с АБРИКОРТ се прекратява и се преминава на друг лекарствен продукт за случая.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АБРИКОРТ може да стимулира някои странични ефекти, които да наложат елиминирането му.

Възможно е медикаментът да причини поява на обрив и акне, изтъняване на кожата, промяна на пигментацията, вторична инфекция. Прилагането върху клепачите може да провокира появата на глаукома или катаракта, както и влошаване на вече проявени.

Третирането на големи кожни участъци с медикамента може да увеличи риска от проява на страничните ефекти от системно приложение на кортикостероиди.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АБРИКОРТ не се прилага при алергични реакции към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ при акне, розацея и периорален дерматит.

Не се използва за пациенти с варицела, морбили, рубеола, други вирусни заболявания на кожата, гъбични заболявания.

При бременност и кърмене този продукт трябва да се избягва. Противопоказана е продължителната му употреба върху големи кожни участъци.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма специално упоменати медикаменти, с които АБРИКОРТ влиза във взаимодействия с негативен ефект. Въпреки това не прилагайте този продукт паралелно с други медикаменти за локално външно приложение, ако това не е препоръчано от дерматолог.

По време на лечението с АБРИКОРТ не бива да се поставят никакви ваксини, включително срещу варицела.

_________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 15 г за вариантите крем и маз

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *