ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете тези 3 неща и детето ви винаги ще бъде здраво!

Всеки родител иска детето му да е здраво. Всъщност не е толкова трудно малчуганът да бъде предпазен от вируси и болести дори в студените месеци. Ето трите най-важни съвета към родителите:

1. Намалете стреса

Претоварен дневен режим, страх от лоши оценки в училище или разправии между приятели – много са нещата, които могат да доведат до стрес детето. Опитайте се да поговорите с него, да го успокоите и да му бъдете от помощ за домашните. През почивните дни го изведете на въздух, разхождайте се, тичайте с него.

дете здраве
Как да отгледаме здраво и щастливо дете?

2. Разнообразете храненето

Недостигът на желязо може да доведе до липса на тонус. Давайте на детето повече месо, риба и яйца. Неподозирано средство срещу умората е консумацията на топла храна. По-добре сложете на трапезата сезонни продукти и не забравяйте супите – ако дълбоката чиния изглежда на детето ви огромна, сервирайте супата в купичка или в дълбока чаша.

3. Погрижете се за добрия сън

Най-добре е децата да си лягат винаги в едни и същи часове. Когато дните станат по-дълги, разумно е леко да забавите отиването в леглото, за да няма „разминаване“ с природата. Всяка вечер спазвайте ритуала на банята, миенето на зъби, тихия разговор или разказване на приказка преди заспиване. Не допускайте детето да стои пред телевизора или компютъра до момента на лягане, защото може да се стигне до възбуда, която пречи на добрия сън и на лесното заспиване.

Витамини и минерали:

– Сборните продукти, в които има желязо, витамин D и магнезий, са най-подходящи при намален тонус.

– Пчелният мед в комбинация с пчелно млечице и прополис е ефикасно средство за повече физическа и психическа енергия.

– Витамин С помага в периоди на по-голямо натоварване. Спазвайте дозите, подходящи за детската възраст, и ограничете приема в рамките на един месец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *