ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тестване на щитовидната жлеза по метода на доктор Джейкъб Тайтелбаум

Доктор Джейкъб Тайтелбаум е признат интернист и автор на популярното приложение за iPhone – Cures AZ

термометър щитовидна
Случвало ли ви се чувствате умора, депресия, трудно концентриране, затруднено ставане сутрин, студени ръце и крака или непоносимост към студ, запек, загуба на коса, задържане на течности, суха кожа, лоша устойчивост към инфекции, висок холестерол, псориазис, екзема , акне, предменструален синдром, загуба на менструалния цикъл, болезнен или нередовен менструален цикъл, прекомерно менструално кървене, безплодие (и при мъже, и при жени), фиброкистозна болест на гърдата, или кисти на яйчниците?

Ако е така, може да имате намалена функция на щитовидната жлеза. Това често се наблюдава при хора, които страдат от множествена алергия, имунни нарушения и хронична умора.

Нормалното регулиране на температурата в тялото е от съществено значение за ензимните функции и опазване на здравето. Всеки път, когато има големи колебания в температурата, три телесни органа поемат тежестта на травмата – щитовидната жлеза, панкреаса и надбъбречните жлези. Оценката на функционалното състояние на щитовидната жлеза изисква, освен кръвни изследвания, и температурен тест.

Има значителни доказателства обаче, че кръвните изследвания не успяват да открият много случаи на хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната). Оказва се, че много хора имат „тъкан за съпротива“ за хормоните на щитовидната жлеза. Поради това, тялото им може да се нуждае от повече хормони на щитовидната жлеза, въпреки че размерът в кръвта им е нормален (или дори по-висок от нормалното). Ниската телесна температура предполага (но не доказва) хипотиреоидизъм. Оптималното регулиране на температурата е съществен аспект от холистичната терапия за тези нарушения.

Тествайте щитовидната жлеза по метода на доктор Джейкъб Тайтелбаум

УКАЗАНИЯ:

1. Използвайте цифров или живачен термометър. Разклатете го и го оставете на нощното шкафче.

2. На сутринта, веднага след като се събудите, сложете термометъра подмишницата в продължение на десет минути и регистрирайте на температурата. Направете това преди да стане от леглото. Температурата трябва да се мери в продължение на четири дни.

Според д-р Джейкъб Тайтелбаум, ако температурата е под 36,33 градуса по Целзий при две повторни измервания, вие трябва да посетите специалист, който да се заеме с понататъшното диагностициране на проблема.

3. В практиката си доктор Джейкъб Тайтелбаум кара пациентите да измерват и оралната температура в часовете 11:00 и 19:00 часа в два различни дни. Ако температурата е под 36.72 градуса по Целзий той има съмнение за хипотиреоидизъм.

4. При жените, температурата трябва да започне да се мери на втория ден от менструацията. Причината е, че значително повишаване на температурата може да се появи около времето на овулацията и да даде неверни резултати.

При значителни отклонения в стойностите на температурата не забравяйте да посетите вашия лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Тестване на щитовидната жлеза по метода на доктор Джейкъб Тайтелбаум

  1. саня каза:

    „Температурата трябва да се приема в продължение на четири дни“.
    И как се приема температура? какви са тези елементарни грешки. Ами вие може и други неща да бъркате които няма как да се забележат и да сте вредни за хората.

    • m.atanasova каза:

      Нарича се „лапсус“, а не грешка. Случва се дори и когато пишем, не само докато говорим. Освен за допуснатия от мен лапсус, от вашия коментар разбирам, че вие също допускате грешки, пък били те и елементарни 🙂 Бъдете здрава! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *