Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези домашни рецепти помагат при разширени вени

Разширените вени са често срещан проблем, при който необичайно уголемени вени се появяват в близост до повърхността на кожата. Според Министерството на здравеопазването на САЩ, от разширени вени страдат около 25 % от жените и 10% от мъжете.

Състоянието може да причини болка, умора, безпокойство, чувство на парене, пулсиране, изтръпване или тежест в краката. Появата на изпъкнали вени също е и естетически проблем за много хора.

Основните фактори, допринасящи за появата на разширени вени са унаследяване, затлъстяване, употреба на противозачатъчни медикаменти, запек и хормонални промени в организма по време на бременността, пубертета и менопаузата.

Избавете се от разширените вени с тези домашни методи
Избавете се от разширените вени с тези домашни методи

Медицинското и хирургично лечение на разширените вени може да бъде много скъпо. Поради тази причина можете да изпробвате някои домашни средства, за да намалите дискомфорта, който разширените вени причиняват.

  1.  Лечение с ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудесно средство за лечение за разширени вени. Това е естествен продукт за прочистване на тялото, който подобрява притока на кръв и кръвообращението. При регулирането на кръвния поток – тежестта и подуването намаляват.

  • Нанесете неразреден ябълков оцет върху кожата в засегнатите зони и масажирайте внимателно. Правете го всеки ден преди лягане и на сутринта. Само след няколко месеца размерът на разширените вени ще се намали.
  • Добавете две супени лъжици ябълков оцет в чаша с вода и разбъркайте добре. Пийте сместа два пъти дневно поне за месец и ще забележите положителните резултати.
  1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер се смята за чудо при лечението на разширените вени. Той е богат източник на витамин С и биофлавоноиди, което му помага да стимулира кръвообращението и да облекчи болката, причинена от разширените вени.

  • Добавете една чаена лъжичка лют червен пипер на прах в чаша с гореща вода и разбъркайте добре. Пийте тази смес три пъти на ден в продължение на един или два месеца и ще забележите резултатите.
  1. Зехтин

Стимулирането на кръвообращението е от съществено значение за лечение на разширените вени. Масажът със зехтин може да помогне за подобряването на кръвообращението, по този начин ще намалеят болката и възпалението.

  • Смесват се равни количества зехтин и масло с витамин Е и леко се затоплят. Масажирайте вените с топлото масло в продължение на няколко минути. Правете това два пъти дневно в продължение на един до два месеца.
  • Можете също така да смесите четири капки етерично масло от кипарис с две супени лъжици затоплен зехтин и да масажирате засегнатите зони.
  1. Чесън

Чесънът е отлично средство за намаляване на възпалението и симптомите на разширените вени. Той помага да се разбият вредните токсини в кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.

  • Нарежете шест скилидки чесън и ги поставете в чист стъклен буркан. Добавете сок от три портокала и две супени лъжици зехтин. Оставете сместта да престои за около 12 часа. Разклатете буркана и вземете малко количество от сместта и я нанесете върху засегнатата зона с кръгови масажни движения в продължение на 15 минути. Увийте мястото с памучна кърпа и приспете за една нощ. Повтаряйте процедурата ежедневно в продължение на няколко месеца и ще забележите резултатите.
  1. Миши чемшир

Мишият чемшир е много полезна билка за облекчаване на болките и дискомфорта, причинени от разширените вени. Тази билка съдържа съединения, които помагат за намаляване на възпалението, свивайки вените, благодарение на своите противовъзпалителни и антиеластазни свойства.

  • Приемайте 100 мг миши чемшир по три пъти на ден. Той е богат източник на витамини B и C, калций, хром, магнезий, манган, калий, селен, силиций и цинк. Тези хранителни вещества намаляват възпалението във вените, както и подобряват притока на кръв към краката.

Забележка: Хората с високо кръвно налягане и заболявания на простатата не трябва да приемат  билкатa без да се консултират с лекар.

  1. Хамамелис

Хамамелисът има голям ефект при укрепването на кръвоносните съдове и по този начин може да намали неприятните симптоми на разширените вени. Той съдържа галова киселина и етерични масла, които могат да помогнат за намаляване на отока и болката.

  • Накиснете кърпа с хамамелис и я поставете върху засегнатата област. Правете това два или три пъти на ден в продължение на 1-2 месеца.
  • Напълнете леген с хладка вода и добавете 10 до 20 капки хамамелис. Потопете краката си в разтвора в продължение на 15 минути. След това измийте краката си с чиста вода и ги подсушете. Повтаряйте процедурата веднъж дневно в продължение на 1-2 месеца.
  1. Семена от див кестен

Семената от див кестен се използват за лечение на разширени вени от векове. Те имат противовъзпалително действие. Екстрактът от семената на див кестен съдържат съединението есцин, което подобрява еластичността на вените и предотвратява отделянето на ензими, които увреждат стените на капилярите.

  • Можете да приемате хранителни добавки, съдържащи див кестен. Най-много по 300 мг два пъти дневно. Не приемайте суров див кестен, тъй като той съдържа големи количества токсично съединение, известно като ескулин.

Забележка: Бременни и кърмещи жени не трябва да използват този лек.

  1. Магданоз

Магданозът е богат източник на витамин С и е мощен антиоксидант, който насърчава производството на колаген. Той съдържа рутин, който играе ключова роля в укрепването на капилярите и е много полезен за намаляване на симптомите на разширените вени.

  • Сварете шепа нарязан пресен магданоз в една чаша вода за пет минути. Отстранете от котлона, покрийте разтвора и оставете да се охлади до стайна температура. След това добавете една капка етерично масло от рози и невен. Приберете сместта в хладилник за няколко минути. След това нанесете разтвора върху засегнатите зони с помощта на памучен тампон. Повтаряйте ежедневно в продължение на няколко месеца и ще видите положителните резултати.
  • Също така, опитайте да добавяте суров магданоз в менюто си. Това лесно може да се случи, ако си приготвите смутита с магданоз и други зеленчуци и плодове.
  1. Лозови листа

Лозовите листа са богат източник на флавоноиди, които спомагат за поддържане на здравето на вените. Те имат стягащо, противовъзпалително, антиоксидантно и хомеостатично свойство.

  • Сварете една чаша лозови листа в четири чаши вода за около 10-15 минути. Оставете сместта да се охлади. Изсипете я в леген и потопете краката си за 5 минути. След това накиснете краката си в друг леген със студена вода за около 10 секунди. Повторете процедурата 3-4 пъти. След това масажирайте краката си с рициново масло. Този масаж винаги се извършва в посока към сърцето. Завършете с повдигане на краката за няколко минути.
  1. Невен
невен разширени вени
Невенът помага при разширени вени

Красивото цвете е богат източник на флавоноиди и витамин С, които стимулират производството на колаген и помагат регенерирането на клетките.  Спомага за подобряване на кръвообращението, като по този начин облекчава различните симптоми на разширените вени.

    • Сварете една чаша цветове от невен в четири чаши вода за около пет минути. Накиснете памучен плат в разтвора и го поставете върху засегнатата област. Оставете я, докато напълно се охлади. Изпълнявайте процедурата по няколко пъти на ден в продължение на 1-2 месеца, докато не забележите подобрение.
Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S помага при разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.