Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази билка помага при Алцхаймер

Куркумата може да бъде от голяма полза за превенция срещу болестта на Алцхаймер, която е най-честата причина за деменция при възрастните хора. От дълги години се използва в индийската медицина и вероятно е една от най-познатите съставки на кърито. Увеличаването на използване на куркума в хранителния режим помага за превенция на болестта, предаде altmedicine.com.

Защо куркумата помага в борба с болестта на Алцхаймер?

куркумата може да подтиска образуването на плаки в мозъчната тъкан
куркумата може да подтиска образуването на плаки в мозъчната тъкан

Куркумата съдържа съединения, наречени куркуминоиди, които включват вещество, известно като куркумин. За него е известно, че притежава антиоксидантни свойства. Куркуминът е ключовата съставка в билката, която има потенциален ефект срещу болестта на Алцхаймер. Предварителни изследвания показват, че веществото може да помогне за ограничаване на възпалението и борба с оксидативния стрес, два фактора, допринасящи за развитието на болестта. Нещо повече, някои предварителни проучвания показват, че куркуминът може да помогне за справяне със симптомите, свързани с разпределението на нервните клетки в мозъка. Освен това има и някои доказателства, че куркумата може да подтиска образуването на плаки в мозъчната тъкан. Известно е, че натрупването на тези плаки, между нервните клетки, става, когато протеиновите фрагменти, наречени бета-амилоид слепват заедно. Бета-амилоид могат да увредят мозъчната функция чрез унищожаване на синапсите, структурите, чрез които нервните клетки предават сигнали една към друга.

В различни изследвания върху животни, учените са установили, че куркумата може да помогне за изчистването на бета-амилоидите от мозъка. Проучване, публикувано през 2012 година в изданието „Съвременни изследвания на Алцхаймер“, разказва, че лечението с екстракт от куркума значително намалява нивата на бета-амилоид в мозъка на мишки, които са генетично създадени да развиват симптомите на болестта на Алцхаймер.

Към днешна дата, има липса на проучвания за ефектите, които билката има при хората.

От основно значение за запазване на доброто функциониране на мозъка, с напредването на възрастта, са здравословното хранене, редовните упражнения, поддържането на оптимално тегло, избягване на тютюнопушенето и ангажиране с интелектуално стимулиращи дейности. Освен това, някои естествени съставки (като омега-3 мастни киселини и ресвератрол) могат да помогнат за превенция на болестта.

Витамин Д също предпазва от развитието на болестта на Алцхаймер. Проучване, публикувано в изданието „Болестта на Алцхаймер“ през 2009 г. установява, че комбинацията от куркумин и витамин Д може да изчисти бета-амилоидите от мозъка.

За облекчаване на симптомите, причинени от деменцията се препоръчва приемът на НЕВРОХЕЛТ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.