ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на дерматит с ароматерапия

Дерматит е възпаление на кожата, което се развива под влиянието на различни фактори. Най-често се среща алергичен дерматит. Това се дължи на свръхчувствителност на човека към определени вещества. 

Ароматерапия при дерматит
Ароматерапия при дерматит

Те могат да бъдат парфюми, някои фармакологични средства, домакински стоки, храни. Тежестта на дерматита зависи от продължителността на излагане на алергена, реактивността към него на човека, както и здравето му.

При това заболяване кожата е суха, сърбяща и пари. В някои случаи етерични масла помагат, но в много случаи използването им за дерматит и екзема е противопоказано. Така че, винаги четете инструкциите. Засегнатото място може да се обработва със студена силна инфузия на лайка, приготвена по следния начин: 2 капки масло от лайка, 1 капка масло от моркови, 15 мл (1 супена лъжица) бадемово масло и 5 капки масло от пшеничен зародиш.

Много ефективно е маслото от лавандула или кедър. Ако миете чинии, след което на ръцете ви се появи обрив, намажете с масло от невен.

За да охладите възпалените места и обривите по лицето, поръсете ги с топла минерална вода от пулверизатор. Вместо минерална вода можете да използвате инфузия от лайка или невен.

Дерматит по ръцете и шията обикновено се появява при пелагра. Причината за заболяването е липсата на никотинова киселина или ниацин. Това заболяване е разпространено в региони, където населението яде предимно царевица и храни с ниско съдържание на протеин. При това заболяване помагат компреси от запарка с върбинка или мащерка. Също се маже и с този мехлем: 1 ч.л. рициново масло, 3 капки масло от пшеничен зародиш и по 1 капка масло от галбан и тамян.

Най-важно е да разберете от какво получавате обривите и да избягвате съответния дразнител. Може да си направите тест и ако имате хранителна алергия, трябва да забравите за тези храни.

Яжте храни, богати на минерали (като сяра), както и витамини: артишок, зелена салата, краставици, целина, репички, крес и орехи. Супи гответе с много праз, лук, картофи и моркови – те пречистват кръвта. Също така са полезни сиренето, изварата и киселото мляко. Полезни са орехите и плодове: грозде, лимони, грейпфрут и ананас. И всички плодове и зеленчуци стига да нямате алергия към някои от тях.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *