Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мазнините около талията увеличават риска от диабет

Мазнините около талията са опасни за здравето
Мазнините около талията са опасни за здравето

Забелязали ли сте, че мазнините се натрупват около талията ви и не се повлияват на диета или физически упражнения, за разлика от краката и ръцете, които изглеждат добре.  Ново проучване показва, че мазнините в коремната област са по-опани за здравето от наднорменото тегло, съобщава express.co.uk. Основната причина за натрупване на излишни килограми в тази област е стресът.  Ще ви представим десет златни правила, които ще ви отърват от този проблем.

Мазнините, които се трупат около талията увеличават риска от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, инсулт, високо кръвно налягане и дори рак (особено рак на гърдата).

Стресът е основната причина за напълняването около корема, обяснява д-р Мерилин Гленвил, водещ диетолог и автор на бестселъра „Мазнини около корема“ във Великобритания.

Нашите тела са способни да реагират бързо на опасностите. Когато мозъкът ни мисли, че има някаква опасност за здравето, той стимулира отделянето на адреналин и кортизол. Днес много от нас живеят под постоянен стрес, но организмът не може да направи разлика между дългия работен ден, закъсненията за срещи, напрежението в офиса и наистина животозастрашаващите фактори. Това е и причината той да реагира винаги по един и същи начин. След стресираща ситуация нивата на кортизол в кръвта остават високи, а това увеличава апетита. Тялото смята, че трябва да се запаси с енергия, която ще е необходима за оцеляването. Това е и причината Kamagra хората, подложени на ежедневен стрес да изпитват непрестанен глад. И така, ако тялото се готви за „спасителна акция“, а всъшност не е необходимо, се трупат излишни мазнини в коремната област. Те остават там, защото това е най-близката зона до черния дроб, където при нужда от енергия, организма ще може да я преобразува по-бързо.

Златните правила за загубата на мазнините около талията:

  1. Не бройте калориите, защото при липсата им, тялото се стресира и смята, че трябва да се запаси, за да не „гладува“.
  2. Хранете се на всеки три часа. Дръжте нивата на кръвната захар стабилни. Закусвайте, обядвайте и вечеряйте. Не пропускайте и междинните хранения. Опитайте да не приемате въглехидрати след 18 часа. Това ще предотврати вълчия глад.
  3. Не пропускайте закуската! Ако я пропуснете, тялото ви веднага регистрира глад и задържа магазините.
  4. Изключете рафинираната захар и въглихидратите. Избягвайте всички храни, които покачват кръвната захар бързо, защото в момента, когато кръвната захар се нормализира, тялото oтделя големи количества адреналин и кортизол, за да се стабилизира. Включете пълнозърнестите храни, които освобождават енергията бавно.
  5. Включете протеините на всяко хранене. Те намаляват скоростта, с която стомаха преработва храната и забавят преминаването на въглехидратите в кръвта.
  6. Дългосрочният прием на нискомаслени продукти може да доведе до недостиг на важни мазнини за организма, незаменими мастни киселини, които се съдържат в мазната риба, ядките и семената. Полезните мазнини помагат да се засили метаболизма, така че не забравяйте да ги включите в диетата си.
  7. Не яжте „на крак“. Това стресира организма, а и храносмилателната система се забавя и е по-малко ефективна.
  8. Имайте предвид, че напитките също са опасни за талията. Внимавайте какво пиете. Ограничете до минимум кофеина, сладките напитки, алкохола. Ако не можете да живеете без капучино, уверете се, че не го пиете на празен стомах, защото така кофеина навлиза директно в кръвта и предизвиква освобождаването на кортизол.
  9. Спортувайте! Ако имате мазнини около талията, упражнения трябва да станат ваше ежедневие.
  10. Приемайте магнезий. Той успокоява надбъбречните жлези и помага за балансиране на кръвната захар, като допринася за производството на инсулина. Ако имате ниско съдържание на магнезий в организма, яжте повече листни зеленчуци и ядки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.