ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако това се появи върху вашия нокът, идете на лекар ВЕДНАГА!

Не пренебрегвайте промените, които наблюдавате по тялото си. Те може и да не съвсем безобидни

nokyt rak Дерматолозите ни напомнят, че всяко лято е много важно за нас да прилагаме слънцезащитни продукти за предпазване на нашата кожа и да реагираме, ако забележим каквато и да е промяна върху кожата си. Ако не сме достатъчно внимателни, ако прекаляваме със слънцето, можем да се разболеем от рак на кожата. Да, това е така. Но кой от вас е чувал за рак на ноктите?

За съжаление, рак на ноктите наистина съществува. Въпреки че този вид рак е доста рядък, това не означава, че трябва да подминем информацията за него с лека ръка. Всички тумори, които атакуват кожата също така могат да се появят на ноктите и върху пръстите.

В действителност, туморът не се развива върху ноктите, а в тъканта под ноктите. Този тип тумор обикновено се появява като светлокафява линия върху нокътната плочка, и след това бавно се разширява, като линията става все по-широка и по-тъмна.

За щастие, не всяко странно „нещо“, което се появява върху ноктите, е признак на тумор. В повечето случаи различните петна се появяват, причинени от липсата на определени витамини или минерали в организма, а понякога и като следствие от механични повреди, удари, и други подобни.

Някои промени на ноктите, като цвят или текстура, могат да бъдат причинени от отравяне с тежки метали, липса на кислород в кръвта, проблеми с бъбреците или други сериозни заболявания.

Ако забележите каквато и да е промяна на ноктите, вие трябва незабавно потърсете лекар. Няма значение какъв е проблемът – колкото по-скоро потърсите помощ, толкова по-големи са шансовете да победите новопоявилото се заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *