ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ / STREPSILS INTENSIVE SPRAY

Съдържа флурбипрофен, бетадекс, динатриев фосфат додекахидрат, лимонена киселина монохидрат, метил парахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, натриев хидроксид, аромат на мента, аромат на череша, N,2,3-триметил-2-изопропилбутанамид, захарин-натрий, хидроксипропилбетадекс, вода

Предназначение

стрепсилс интензив спрей
Стрепсилс интензив спрей успешно лекува болно гърло

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ е лекарствен продукт в спрей-форма, чрез който се въздейства върху симптоми като болка, оток и висока температура при възпаление на гърлото. Активен компонент е флурбипрофен; продуктът принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Помага при инфекции с болно гърло и облекчава мъчителното дишане, говор и преглъщане.

Как се приема

Една доза от медикамента включва три впръсквания; впръскванията към гърлото се правят през три до шест часа. Максималният брой дози за денонощие е пет. Впръскванията се правят в задната част на устната кухина, като по време на процедурата дишането се задържа.

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ е медикамент за краткосрочно приложение. Не бива да се прилага повече от три дни без лекарска препоръка.

При неволно предозиране е възможно да се появят симптоми като гадене и повръщане, диария, главоболие, шум в ушите, в редки случаи стомашно-чревно кървене. Тази симптоматика изисква незабавна медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Както всеки лекарствен продукт, СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ може да причини някои странични ефекти с негативно въздействие. Най-често става дума за симптоми на свръхчувствителност и непоносимост към някоя от съставките на спрея – изразяват се в сърбеж и дразнене на гърлото, оток на гърлото и устните, затруднено дишане и преглъщане, рязко понижаване на кръвното и шок. В някои случаи може да се появят главоболие и замаяност, разраняване на лигавицата в устната кухина или поява на мехури, сухота и парене в устата, сърбеж по цялото тяло, сънливост, астматични пристъпи, промени в кръвната картина, отоци, сърдечна недостатъчност и инфаркт, чернодробни отклонения и хепатит.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите му. Да се избягва и от потребители, които са алергични към други нестероидни противовъзпалителни средства.

СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ не е подходящ при язва, колит или предхождащи кръвоизливи от стомашно-чревния тракт.

Да не се прилага през последния триместър от бременността.

Този продукт не е подходящ за деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Не прилагайте в случаи на бъбречна, чернодробна или сърдечна недостатъчност. Рискова група са пациенти, прекарали инсулт.

Медикаментът може да се прилага по индивидуална преценка и под контрол при потребители в напреднала възраст, с автоимунни заболявания, лекувани в момента от тонзилит; в повишен риск са и бременни през първите 6 месеца на бременността и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за възможността от паралелен прием на СТРЕПСИЛС ИНТЕНЗИВ СПРЕЙ и други лекарства. Конкретно се преценява дали това е възможно или се налагат корекции в лечебните схеми. Повишено внимание изисква комбинирането с други нестероидни противовъзпалителни средства, диуретици, медикаменти за хипертония, за лечение на депресия, кортикостероиди, специфични продукти при пациенти с трансплантирани органи, при болни от СПИН.

_________

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за флакон от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *