Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СТРЕПСИЛС / STREPSILS

Съдържа дихлорбензил алкохол, амилметакрезол, винена киселина, течна захароза, течна глюкоза, оцветител

Предназначение

стрепсилс
Изберете най-подходящата форма на стрепсилс!

СТРЕПСИЛС е популярен продукт – таблетки за смучене с антисептично действие. Препоръчват се при инфекции на гърлото и устната кухина.

Очаква се в рамките на три дни потребителят на СТРЕПСИЛС да получи облекчение на симптомите, свързани с настинка, грип или друг вид инфекция. Ако това не се случи, вероятно е необходим друг подход към заболяването и консултацията с лекар е най-доброто решение.

СТРЕПСИЛС – антисептични таблетки за смучене, се предлага в разнообразни варианти: класик, с добавени етерични масла – мента и евкалипт, с мед и лимон, интензив – с подсилено съдържание на активните компоненти, плюс – с лидокаин и подчертано обезболяващо действие, варианти “скреж” и “горещ”, варианти за деца и за диабетици. При избора на вариант се консултирайте с лекар, особено ако пациентът е дете – някои от вариантите, например Стрепсилс плюс и Стрепсилс интензив, не се прилагат при деца под 12 години.

Как се приема

СТРЕПСИЛС са таблетки за смучене. Могат да се вземат на всеки 2-3 часа, но не повече от 8 таблетки дневно (детските таблетки СТРЕПСИЛС допускат до 12). Половин час след прилагането не трябва да се яде и пие нищо. Активните компоненти от продукта започват да действат пет минути след приема; действието продължава около два часа.

Възможни нежелани ефекти

Таблетките СТРЕПСИЛС не бива да се дават на деца под 6-годишна възраст поради опасност от задавяне. Някои от вариантите не са подходящи и за по-големи поради състава си.

Възможно е някои от съставките на таблетките да провокират алергични реакции. Те се изразяват в дразнене и сърбеж на гърлото, а в по-сериозни случаи – затруднено преглъщане и проблеми с дишането. При подобни симптоми прекратете приема и незабавно потърсете медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СТРЕПСИЛС не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Таблетките не са подходящи за деца под 6-годишна възраст, а някои от формите и под 12-годишна.

Бременни и кърмачки могат да приемат СТРЕПСИЛС само по лекарска преценка, като се избира възможно най-щадящ вариант.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма съобщени. Въпреки това е необходима консултация за безопасно съвместяване с други лекарства, които трябва да се приемат заедно със СТРЕПСИЛС.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 16 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *