ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИСЕПТОЛ / BISEPTOL

Съдържа сулфаметоксазол, триметоприм, картофено нишесте, талк, магнезиев стеарат, поливинил алкохол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, пропилен гликол

Предназначение

бисептол
Бисептол лекува успешно инфекции на дихателната система и уроинфекции

БИСЕПТОЛ е антибактериален лекарствен продукт с два активни компонента – сулфаметоксазол и, триметоприм. Ефективен при широк брой патогенни щамове; възприема се бързо и до четири часа след приема следи от него могат да бъдат открити в засегнатите тъкани и телесните течности. Препоръчва се при бронхити и някои видове пневмонии като алтернатива на антибиотици; при уроинфекции, при диария на пътешественика, при бактериални чревни инфекции.

Как се приема

Приемът на БИСЕПТОЛ като дозировка и продължителност зависи от диагнозата, възрастта и общото здравословно състояние на потребителя.

При уроинфекции, бактериални чревни инфекции и влошаващи се хронични бронхити децата на възраст над 6 години трябва да приемат дневно по 48 мг на килограм от теглото си – разделени на два приема през 12 часа. Обикновено приемът е 5 до 10 дни в зависимост от диагнозата; дозирането и продължителността на лечението се определят от лекуващия.

При същите здравословни проблеми възрастни приемат по две таблетки от медикамента два пъти дневно през 12 часа. Приемът продължава от 5 дни при стомашно-чревни заболявания до 14 при болести на дихателните органи.

При пневмония, причинена от Pneumocystis jiroveci (P. carinii), приемът е 90-120 мг на килограм тегло дневно. Цялата доза се разделя на четири части и се приема през 6 часа в продължение на 14 до 21 дни.

При диария на пътешественика, причинена от ешерихия коли, се практикуват два приема от по две таблетки през 12 часа за пет дни.

Таблетките БИСЕПТОЛ се приемат обикновено по време или след хранене, но медикаментът е несъвместим с месо, риба, кашкавал и бобови продукти. При лечението с този продукт е необходимо да се приемат много течности.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти са реакции на несъвместимост – сърбеж, обрив, уртикарии, главоболие, гадене и повръщане.

В някои случаи лечението с БИСЕПТОЛ може да предизвика стоматити и диария. Много рядко се допускат отклонения в кръвната картина от различен характер, тежки кожни реакции, депресия и халюцинации, виене на свят, задух и кашлица, колит, панкреатит, смущения във функциите на черния дроб и бъбреците, болки в ставите и мускулите, коремни болки, безсъние, конвулсии и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИСЕПТОЛ не бива да се приема при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки страдания на бъбреците и черния дроб, както и с някои заболявания на кръвта.

Не се прилага при бременни и кърмачки.

Тази форма на лекарството не е подходяща за деца под 6-годишна възраст; педиатърът може да предложи по-удобна за дозиране. БИСЕПТОЛ не се прилага при бебета под двумесечна възраст в каквато и да било форма.

Медикаментът е считан от немалко потребители за лек, слаб и в някаква степен за безобиден, което е погрешно и не може да бъде оправдание за самолечение.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на БИСЕПТОЛ с някои медикаменти трябва да бъде обсъдено и разрешено от лекуващия. При някои съвместявания е възможно усилване на негативните ефекти или отслабване на действието за един или и за двата продукта. Специално внимание заслужава възможното (или отменено!) съвместяване с диуретици, антикоагуланти, метотрексат, трициклични антидепресанти, циклоспорин при трансплантирани пациенти, лекарства за диабетици, анестетици, антиаритмични, антибактериални средства, антивирусни, салицилати, барбитурати.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 таблетки х 480 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *