ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Специалист обяснява има ли реална полза от противогрипните ваксини

“Смята се, че е нужно всяка година човек да се ваксинира против грип, защото и ваксините ежегодно се променят, обяснява специалистът по инфекциозни болести Юрий Жигарев – кандидат на медицинските науки. – Дълго време преди епидемичния сезон експертите от Световната здравна организация правят прогнози какви грипни щамове се очаква да циркулират и производителите изготвят ваксината. Ако обаче се появи нов, непредвиден от прогнозите вирус, човек е беззащитен пред него. Нужно е да се има предвид и това, че грипният вирус е склонен към мутации.“

Юрий Жигарев
Юрий Жигарев

Ако „мутантът“ се появи внезапно, се изисква време, за да се изготви ваксина. Основното, което трябва да запомните, е: грипната ваксина защитава само от грипа, но в света съществуват още триста вируса, предизвикващи респираторни инфекции.

Може и да се ваксинирате против грип, но да се разболеете от парагрип или аденовирусна инфекция. По тази причина ваксинацията против грип е по желание, по избор, касае най-вече рисковите групи – децата, възрастните и страдащите от хронични заболявания.

И още нещо: преди години големите западни корпорации са ваксинирали своите сътрудници против грип, но сега се отказват от такава практика. Отначало е изглеждало изгодно: фармацевтичните компании са уверявали, че изразходваните средства за ваксини ще се „откупят“, защото хората няма да боледуват.

Обаче сътрудниците заболявали от други остри респираторни вирусни инфекции, излизали в болнични, поради която причина и икономическата изгода е била незначителна или въобще не е имало такава.

Дори Бил Гейтс не е въвел задължителна ваксинация против грип в своята корпорация, а това е човек, който знае да си прави сметката, пише в. „Доктор“. А не е тайна, че той отделя милиони долари, за да защити децата в Африка пак с помощта на ваксини против други заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *