ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се приготвят и какво лекуват лечебните настойки на Хуа Туо – велик китайски лекар от династията Цин

Древният китайски лекар Хуа Туо не разделял лечението на душата и тялото

HuaTuo Днес повече от всякога разбираме това пряко указание за цялостната същност на човека. Очевидно в технологията на билколечението и билките трябва да отговарят на това свойство на системата и да се адресират не само към болния, но и към душата му.

Класическите рецепти за настойките, които ви предлагаме, са доказали своето лечебно действие през вековете. Тяхната полза и ефективност е именно в лесния начин на приготвяне и широкоспектърното им действие.

Припомняме, че настойка се прави от билката, която се залива със спирт. За целта ще ви е необходим стъклен буркан, който предварително трябва да стерилизирате. Напълвате го с билките, заливате го със спирт и го настойвате 20 дни. След това много внимателно трябва да се прецеди съдържанието му.

Настойка от евкалипт. Притежава противомаларийно, отхранващо действие. Прилага се вътрешно при кашлица, заболявания на дихателната система, малария, остри стомашни заболявания, грип, простудни заболявания.

Дозировка: вътрешно по 15 – 20 капки на 1/4 чаша преварена изстудена вода 3 пъти на ден.

Външно се прилага за изплакване и инхалации при болести на гърлото и дихателните пътища (ангина, ларингити, хрема, трахеити, катарални и гнилостни бронхити, абсцеси на белите дробове).

Настойката се прилага за промиване при гнойни язви, абсцеси и някои гнойни заболявания на кожата.

За целта 1 чаена лъжичка се разрежда в 1 чаша преварена, топла вода. Използва се за разтриване при радикулит, при невралгии и ревматични болки.

Настойка от жен-шен, златен корен, аралия, елеутерокок – настойките се приемат при обща слабост, след операции, изтощение, задух, туберкулоза на белите дробове, за различни форми на невроза, малокръвие, за подобряване на обмяната на веществата.

Дозировка: по 3 до 20 капки три пъти на ден преди хранене. Желателно е да се приема в студеното време от годината, тъй като при топло време тези препарати предизвикват повишен приток на кръв към главата и сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *