ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не пропускайте! Така се спира падането на коса!

Прекомерната загуба на коса през есента не трябва да ви изненадва и предизвиква паника.

Съвети против косопад
Съвети против косопад

Всеки знае, че това е един преходен период, когато времето се променя, околната среда и състоянието на нашата кожа и коса също. В този сезон те имат нужда от повече хранителни вещества и влага. За да укрепите косата и да спрете падането й, опитайте с тези съвети.

Намалете използването на сешоар. Направете така, че да можете да оставите косата си да изсъхне свободно, без да я сушите с топъл въздух. Също така през есента и зимата е добре да се откажете от къдрене или изправяне на косата.

Хидратирайте косата си поне веднъж седмично. Преди да я измиете, направете някоя натурална маска, която е подходяща за вашия тип коса. След измиване не забравяйте да нанесете балсам за коса с натурални продукти.

Редовно използвайте нежен пилинг за ексфолиране кожата на главата със специални деликатни средства. Ако кожата ви бързо се зачервява, не правете масаж на главата след измиване и не я мийте с много гореща вода. Загрятата кожа по-лесно се зачервява.

Студът и силните ветрове вредят на косата и скалпа. Ето защо през есента и зимата не правете много прически на косата си, ако имате дълга коса – връзвайте я и не забравяйте да носите шапка.

Яжте повече храни с ненаситени мазнини, зехтин, маслини, слънчогледово олио и тиква. Непременно включете в менюто си риба поне два пъти в седмицата. Не се отказвайте от замразените зеленчуци, те са по-добри от всякакви консерви, независимо дали ги купувате или си ги правите сами. Особено рецепти с много обработка на зеленчуците нямат почти никакви полезни витамини и минерали. Сурова туршия, залята само със сурова марината, е за предпочитане.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *