ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АРЛЕВЕРТ / ARLEVERT

Съдържа цинаризин, дименхидринат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк, хипромелоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий

Предназначение

арлеверт
С арлеверт успешно се овладява световъртежът

Този лекарствен продукт се препоръчва за лечение на световъртеж или вертиго. Всяка една от активните съставки цинаризин и дименхидринат, намалява симптоми като замайване, гадене и прилошаване. Съвместното им приложение усилва положителния ефект от въздействието на всеки един поотделно.

Как се приема

АРЛЕВЕРТ е лекарствен продукт, който трябва да бъде препоръчан от лекар след диагностициране на причините за вашия световъртеж. Дозата и продължителността на лечението се определят в зависимост от проявите на заболяването и състоянието на организма.

Стандартната доза е три таблетки АРЛЕВЕРТ дневно; поглъщат се цели, с малко вода, след хранене. Най-често курсът на лечение продължава до месец.

При неволно предозиране е препоръчително да потърсите медицинска помощ. По-високата доза причинява замайване, главоболие и пресъхване на устата, висока температура, тремор, учестен пулс и проблеми с уринирането. Поглъщането на голямо количество от медикамента може да доведе до кома.

Възможни нежелани ефекти

Най-често в началния етап от лечението с АРЛЕВЕРТ може да се почувства главоболие, болки в стомаха, пресъхване на устата и сънливост. Тези симптоми са в лека форма и са преходни при продължаваща терапия с продукта.

По-рядко могат да възникнат оплаквания от храносмилателни нарушения, гадене, диария, крампи, зачервяване на кожата и изпотяване, шум в ушите, изтръпване на ръцете и краката.

Съобщавано е също за зрителни нарушения, промени в кръвната картина, алергични реакции, запек и увеличаване на килограмите, проблеми с черния дроб и жълтеница, тежки кожни реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

Не се използва за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Не е подходящ при болни от глаукома, мозъчен тумор, епилепсия, при чернодробна или бъбречна недостатъчност, при заболявания на простатата.

Не се прилага при системна злоупотреба с алкохол.

Не приемайте медикамента по време на бременност или кърмене.

Не шофирайте, ако приемът на АРЛЕВЕРТ ви прави сънливи.

Необходима е индивидуална преценка за възможността да бъде приложен при конкретен пациент, ако той има проблеми с артериалното налягане – то е високо или ниско, тежко сърдечно заболяване, паркинсонизъм, чревна непроходимост, свръхактивност на щитовидната жлеза.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на този медикамент трябва да бъде съобразен с възможните взаимодействия, в които той влиза с други лекарствени продукти.

АРЛЕВЕРТ може да провокира усещания за умора и сънливост при паралелен прием с барбитурати, транквиланти, медикаменти при депресия и безпокойство. Продуктът усилва ефектите на други медикаменти, например трициклични антидересанти, атропин, ефедрин, медикаменти за високо кръвно, прокарбазин – прилаган при раково болни. АРЛЕВЕРТ не бива да се взема едновременно с антиаритмици.

Усреднена цена в аптеките – 35 лв за опаковка от 48 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *