Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво може да причини хипертонията? Вижте тук!

В развитите страни от хипертония, прародител на повече от 150 от най-значимите и разпространени болести, умират все повече и повече хора, често в зората на творческите си сили. В крайна сметка, ако човек не страда от хипертония, той е в добро настроение, винаги свеж и весел, нищо не го притеснява, нищо не го боли.

Не без основание се смята, че хипертонията може да доведе до атеросклероза, мозъчни инсулти, сърдечна и бъбречна недостатъчност, предсърдно мъждене, диабет, оток на органи, ангиопатия на крайниците, както и много други заболявания и най-важното – значително скъсява живота и влошава качеството му.

Незабележимото развитие на хипертонията нарушава нормалната хомеостаза на вътрешната среда на

хипертония
Хипертонията може да доведе до атеросклероза, мозъчни инсулти, диабет и не само

човека.

Проблемите в отделните органи и в цялата сърдечносъдова система възникват, защото с незабележимото развитие на хипертонията се нарушава нормалната хомеостаза на вътрешната среда на човека. Организмът не може да си отпочине пълноценно, той винаги работи усилено, сърдечният мускул помпа кръв енергично с надеждата, че тя ще достигне до хипоталамуса, а артериите се свиват почти по цялото тяло, опитвайки се да предотвратят катастрофата (кръвоизлива) в капилярните легла на всички други органи.

Организмът на хипертоника винаги е уморен поради възникващите сериозни, постоянни разбалансировки. Както през деня, така и през нощта той се намира в непрекъснат процес на контролиране на параметрите на хомеостазата: концентрацията на електролити, артериалното налягане в големите кръвоносни съдове, налягането в тъканите, киселинността на средата, температурата, степента на потене, сърдечната честота, ударния обем на изпомпваната кръв, дихателната честота, хормоналните нива, стимулирането растежа на нови кръвоносни съдове и много други.

Ясно е, че диапазонът от регулираните параметри на хомеостаза при хипертониците е много по-широк от този на един здрав човек. И всичко това се дължи на заседналия начин на живот при нетренирания човек, с наследствени „слаби кръвоносни съдове“ – при него постепенно се влошава капацитетът на артериите.

В част от артериите намалява притокът на кръв при липса на физическа активност, централната нервна система също реагира, но с най-висок приоритет при кръвоснабдяването с кислород и хранителни вещества са гръбначните артерии и хипоталамусът. Идва време, когато централната нервна система започва да изпраща команди за допълнителна доставка на артериална кръв към „центъра“ през сънните артерии и мрежата от анастомози. От този момент нататък процесът е отключен. Повишеното налягане в системата за изпомпването на повече кръв води първо до „преструктуриране“ на сърдечносъдовата система за по-активна, но не оптимална работа и след това – към разрушаването й.

Ускореният процес на унищожаване се прилага за всички органи, пише в. „Доктор“. Затова и при дадения човек за кратък период от време обикновено „разцъфва букет от болести“.

В същото време „историята на заболяването“ при всеки отделен пациент е уникална в многообразието си, както е уникална и дадената ни по рождение топология на големите мозъчни съдове или на „слабите места“ в сърдечносъдовата система.

Оригиналната титанова магнитна гривна решава проблемите с високото кръвно! Прочетете какво пишат хората за нея! 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *