ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Появата на отоци при диабет не се дължи на инсулина

Аз съм диабетик, лекувам се с инсулин. Но когато увелича дозите, получавам силни отоци по цялото тяло, особено по краката и лицето. Консултирах се с лекуващия лекар, но той ми каза, че отоците не са свързани с инсулина. Назначиха ми диуретици, те обаче практически не ми действат. Пак в резултат на изследвания стана ясно, че бъбреците ми работят нормално и креатининът е в норма. Как да се отърва от отоците?

Величка Коларова – София

При инсулинозависим захарен диа­бет освен че се понижава активността на бета-клетките и те се разрушават, възникват и ендокринни изменения във всички органи на нашия организъм. Появяването на отоците може да е свързано с щитовидната жлеза, кога­то се понижи нивото на активност на т.нар. елтироксин, вие трябва да се изследвате докрай, за да се открие причината за отоците. Освен това не се заблуждавайте, че като няма измене­ния в резултатите, бъбреците работят нормално. И така, изследвайте:

  • Нивото на хормоните на щитовид­ната жлеза.
  • Ултразвук и изследване нивото на хормоните на яйчниците.
  • Не пренебрегвайте и сърдечните нарушения. Освен ЕКГ може да се наложи да ви направят ехокардиография или т.нар.кардиовизор.

След всички тези резултати ще ста­не ясно доколко функционално е вашето сърце да се справи с тези течности, които се насъбират в организма.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *