ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко основни съвета ако имате разширени вени

Основната цел на лечението на началните стадии на венозна недостатъчност е да не до­пуснете по-нататъшно развитие на проблема и да не се стигне до операция след време. Налагат се комплексни мерки.

Ако работата ви е свързана с постоянно стое­не на крака, намирайте време да си почивате, ако е възможно, да полегнете, макар и за 15-20 минути. Не стойте права, ако можете да седнете, и не седете, ако можете да легнете – това е много простичко, но много важно правило при Венозна недостатъчност.

Всяка вечер, като се приберете, лягайте по гръб,  редовно правете упражненията „каране на велосипед“ и „ножица“. Така се подобрява микроциркулацията на кръвта. Много полезен е и контрастният душ.

Възползвайте се от съвременния ластичен трикотаж. И не просто ластичен, а лечебен. Той се подбира от лекуващия лекар, който ще подбере най-подходящия за вашето състояние.

Освен това намерете време да се изследвате. Съвременните диагностични методи са напълно безболезнени и много информативни.

В начален стадий на заболяването можете да се минете без лекарства. Т.е. да опитате първо специалните за целта кремове и мехлеми. Вече има толкова много видове, че изборът е богат. А най-новото в това отношение е специален то­низиращ охлаждащ крем за крака. Той съдържа много полезни компоненти, вкл. екстракт от конски кестен, етерични и подхранващи масла. Помага отлично на бъдещите майки и жените в рисковата група.

В по-късни стадии на заболяването се използ­ват по-силни мехлеми и гелове. Съществуват и таблетки, които укрепват вените. Ако специа­листът реши, може да ви предпише.

И не на последно място е начинът на хранене. Наблягайте на продукти, богати на рутин и аскорбинова киселина, защото тези вещества укрепват стените на кръвоносните съдове. Ще ги откриете най-вече в шипковите плодове, цитрусовите, черната боровинка, ягодите, ма­лините, зеления чай. Аскорбинова киселина има и в червения пипер, копъра, магданоза. Полезни за вените са и растителните антиоксиданти, затова наблягайте на горските плодове с виоле­тов и тъмночервен цвят – къпини, вишни, череши.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *