ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бърз щрудел с круши

Здравословен десерт, който съдържа само 250 ккал, 12 г мазнини, 30 мг холестерол, 33 г въглехидрати, 2,3 г фибри и 3,2 г протеини. Приготвя се бързо, но трябва повечко време за стягане на тестото в хладилника. Храненето с мисъл за здравето би трябвало да е основната ви грижа.

keks kru6iТази технология на правене не е точно щрудел, а се нарича тарт. Можете да използвате готово бутер тесто от пълнозърнесто брашно.

Продукти

4 сл. ледена вода

3/4 ч.л. ябълков оцет

1/2 ч.ч пълнозърнесто брашно

1 ч.ч. обикновено брашно

1 с.л. захар или стевия, съответното количество (100 гр. захар се равняват на 3.3 гр стевия или 10-12 капки от течната стевия се равняват на 1 супена лъжица захар)

3/4 чл. сол

1/2 ч.ч. студено масло на кубчета

500 г круши (или друг плод по желание, може и от компот) разделени  наполовина

1/3 ч.ч. захар

3 щипки сол

Инструкции

Смесете водата и оцета. Сложете двата вида брашно, захарта и солта в съд и забъркайте. Прибавете маслото и пасирайте, докато в тестото не останат бучици по-големи от грах. Изсипете оцетната смес и не спирайте да бъркате, докато тестото не стане твърдо и хомогенно. Ако е леко трошливо, добавете малко повече вода.

Увийте в прозрачно фолио и разточете в правоъгълна форма. Приберете в хладилника за 2 или повече часа. Извадете и оставете няколко минути на стайна температура.

Набрашнете леко правоъгълна или квадратна тава и разпределете равномерно тестото по дъното и върху стените на съда. Разпределете плодовете върху тестото, като внимавате да не започнат да пускат прекалено много сок. Печете 45 мин в предварително загрята фурна на 180°С, или докато тестото покафенее. Сервирайте с прясно мляко или айран.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *