ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето какво ще се случи ако ядете по един банан на ден!

Този вкусен тропически плод е любим на малки и на големи

banani
Не знам дали сте наясно колко много здравословни ползи има банана. Дори и само по един на ден, той ще донесе облекчение при ето тези здравословни неразположения.

Депресия

Според изследване, проведено върху хора, страдащи от депресия, един банан дневно ги кара да се чувстват много по-добре. Причината за това е протеина триптофан, който тялото ни превръща в серотонин, или т.нар хормон на щастието.

ПМС

Забравете за хапчета и хапвайте банани вместо това. Витамин В6, които бананите съдържат регулира нивото на глюкоза, която има пряко влияние върху настроението.

Анемия

Голямото количество желязо в бананите позволява и стимулира производството на хемоглобин и по този начин намалява шансовете за получаване на анемия и помага да се излекува тази болест.

Кръвно налягане

Този плод е много богат на калий и съдържа малко сол, което е голямо предимство в борбата с високото кръвно налягане.

Мозъчна функция

Преди време е проведен експеримент, при който два класа от едно училище взели участие. Децата от единия клас хапвали по един банан всеки ден, а другите консумирали банани много рядко. Накрая на учебната година децата, които хапвали по един банан всеки ден показали много по-високи резултати, от другите, които хйапвали банани само от време на време. Виновен за това бил калия, който има високи нива в бананите.

Запек

Бананите са богати на фибри и помагат за нормалната работа на храносмилателния тракт. Забравете за лаксативите.

Махмурлук

Един от най-бързите начини за намаляване на последиците от махмурлука е един банан и шейк с мед и мляко. Бананите успокояват стомаха, а меда компенсира нивото на захар в кръвта, докато млякото успокоява и хидратира организма.

Киселини в стомаха

Бананите имат естествен положителен ефект върху киселинността на организма. Това ги прави идеален съюзник в борбата срещу стомашни киселини.

Сутрешно гадене

Един банан за закуска помага за поддържането на идеално ниво на захар в кръвта, което пряко намалява шансовете за сутрешно гадене.

Лекува пъпки всякакви

Преди да се стигне до кремове и други продукти за успокояване при ухапване, разтрийте мястото с вътрешността на обелка от банан. Много хора са потвърдили, че това успокоява и облекчава болката.

Нерви

Бананите са богати на витамин B, който помага за успокояване на нервната система. Вместо сладкиши или храни, богати на калории, при стресови ситуации и след тях, хапвайте по един банан, защото той е чудесен източник на въглехидрати.

Язви

Бананите се използват като храна, която помага при чревни заболявания поради мекия си състав и гладкост. Това е плод, който е позволено да се яде без възможност за опасност дори и при най-тежките форми на заболявания. Бананите неутрализират киселинността в организма и намаляват дразненето на стомаха, като създават защитен слой.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *