ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

УНИФЛОКС / UNIFLOX

Съдържа офлоксацин, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, бензалкониев хлорид, динатриев фосфат додекахидрат, вода

Предназначение

унифлокс
Унифлокс помага при проблеми с очите и ушите

УНИФЛОКС е течна форма на медикамент за лечение на инфекции в окото и ухото. Активният компонент офлоксацин има широк спектър на действие по отношение на патогенните микроорганизми. Прилага се при очни инфекции – конюнктивит и възпаление на клепача при бактериална зараза, както и за профилактика след очни операции. Често се използва при подготовката за очна операция за предотвратяване на усложнения.

При заболявания на ушите е ефективен при възпаление на външния ушен канал и бактериални инфекции на средното ухо. Приложим при оперативни интервенции на ухото.

Как се приема

Дозата и продължителността на лечението с УНИФЛОКС се определят от лекар специалист – офталмолог или оториноларинголог.

За очи: при възрастни пациенти УНИФЛОКС се накапва на всеки час в рамките на два дни, по 1-2 капки в болното око. През следващите 2-3 дни капките се поставят 6 до 8 пъти през равни интервали от време. Лечението с този медикамент не бива да е по-кратко от седмица и по-дълго от две седмици. При деца над една година схемата на лечение се определя индивидуално. Стандартно детското лечение предполага 5 дози по една капка на око в продължение на 7 дни.

За уши: флаконът с капките се затопля предварително, като се подържи няколко минути в ръка. Капките се поставят, когато пациентът е в легнало положение с проблемното ухо нагоре. След поставяне на капките полежете 5-6 минути. При възрастни и деца над 12 години инфекции на външното ухо се лекуват с по 10 капки два пъти дневно в продължение на 10 дни. При възпаление на средното ухо същата терапия се прилага 14 дни. Деца от 1 до 11 години се лекуват под лектарско наблюдение, като най-често определяната доза е два пъти дневно по 5 капки за 10 дни.

Възможни нежелани ефекти

Поставянето на капки УНИФЛОКС в очите в единични случаи може да предизвика парене и зачервяване. При лечение на уши може да се почувства сърбеж и горчив вкус. Съобщавано е също за единични случаи с екзема, световъртеж и болки в ухото, пресъхване на устата.

Страничните ефекти от УНИФЛОКС са сравнително редки и с прекратяването на приема се прекратяват.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

УНИФЛОКС не е подходящ за деца под една година.

Лечението на очи с този медикамент изисква да не се носят контактни лещи.

При лечението на очен проблем с УНИФЛОКС изчакайте поне 15 минути, преди да шофирате; възможно е да има реакция от рода на парене и замъгляване.

Взаимодействие с други медикаменти

При комплексна терапия трябва да се отчита, че приемът на УНИФЛОКС с лекарства, съдържащи алуминий, магнезий, желязо и цинк може да намали ефекта от капките.

Комбинирането с други лекарства за очи/уши задължително се обсъжда със специалист.

______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *