Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли как да стимулирате умствените си способности?

Обратно на електрическите батерии, мозъкът се изхабява, ако не си служим с него! Той може да бъде трениран на всяка възраст, но не по-малко важно е да му даваме това, от което се нуждае.

stimul umaС ГОДИНИТЕ…

…интелектуалните способности намаляват.

…появяват се „дупки” в паметта.

…сънят се влошава.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?

Дайте гориво на мозъка

Мозъкът има голяма нужда от енергия. Тя се осигурява от комплексните глюциди, съдържащи се в тестените храни, ориза и бобовите растения, както и от мастните киселини, особено омега 3. При прекалено слабите хора /индекс на телесната маса под 20/, рискът от поява на деменция между 40 и 55-годишна възраст е по-висок. Същата повишена опасност се отнася и до прекалено пълните.

Средиземноморската диета помага

Консумирайте храни, богати на антиоксиданти, които предпазват невроните от свободните радикали. В същото време те се грижат за здравето на кръвоносната система, чието състояние е от съществено значение за мозъчния капацитет. Това, което е добре за сърцето и артериите, е полезно и за мозъка.

Кислород за невроните

Мозъкът използва 25% от постъпилия чрез дишането въздух. За да подобрим паметта си, трябва да тренираме мозъчните „мускули”. Физическата активност подсилва сърдечната дейност, което означава, че мозъкът е по-добре снабден с кръв и въздух. Поддържането на физическата форма укрепва паметта дори на хора в напреднала възраст. 30-60 минути бързо ходене всеки ден и малко упражнения за укрепване на мускулите са идеалната и напълно достъпна за всеки рецепта.

Разчупете навиците

Рутината ни прави по-ефикасни, но когато е прекалена, пречи на способността ни да се приспособяваме. Не е достатъчно да решаваме кръстословици. За да се създават нови неврони, са нужни нови връзки, което се получава чрез разнообразяване на дейностите – четене, писане, игра на бридж, организиране на екскурзия, готвене, майсторене, срещи с приятели…

Приемете, че сънят се променя

Добрият сън е от огромно значение за здравето. С годините обаче нощите се накъсват

от събуждания. Не съжалявайте за съня, който сте имали на 20 години, той няма да се върне с помощта на приспивателни. Още повече, че лекарства от този вид нарушават паметта.

Следете се

Не е тревожно, че търсите непрекъснато очилата си или забравяте имената на познатите си. Болестта на Алцхаймер има други прояви – неспособност да се попълни административен документ, неяснота по отношение на датата, липса на ориентация в пространството, постоянно задаване на едни и същи въпроси. Такива признаци трябва да ви отведат при специалист възможно най-рано.

Каква трябва да бъде диетата, за да се предпазим от болест на Алцхаймер?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *