Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акнето издава проблеми със здравето

Може да е сигнал, че страдате от диабет

Акнето в извън тийнейджърската възраст далеч не е толкова безобидно.

Акнето е често срещан кожен проблем при тийнеджърите, но ако продължава и след тази възраст може да е сигнал за сериозен здравословен проблем. Най-често до появата на акне се стига заради увеличената секреция на мастните жлези, която в съчетание с бактериите води до появата му.
Може да бъде предизвикано и от строгия диетичен режим, на който сте се подложили напоследък.
Някои специалисти твърдят, че акнето се появява в резултат на консумацията на повече захар, ориз, млечни продукти и тестени изделия.

Може да е сигнал, че страдате от диабет
Може да е сигнал, че страдате от диабет

Колкото и странно да ви се струва, акнето може да е сигнал, че сте попаднали в жертва на диабета. Заради повишената кръвна захар организмът ви се старае да произведе повече инсулин, който пък от своя страна насърчава увеличеното производство на мъжки хормони и това води до отделянето на по-голямо количество себум.

Акнето може да бъде предизвикано и в резултат на проблеми с черния дроб, който е химичната лаборатория на организма. Ако този орган не е в състояние да детоксикира адекватно кръвта, токсините от организма намират алтернативен маршрут и обикновено това е кожата.

Състоянието на чревна токсичност също може да предизвика акне. Състоянието е тясно свързано с проблемите на черния дроб и червата не са в състояние да изведат отпадъците от организма, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *