Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОЛИНТ СПРЕЙ / OLYNTH SPRAY

Съдържа ксилометазолинов хидрохлорид, бензалкониев хлорид, сорбитол, натриев хлорид, натриев дихидроген фосфат дихидрат, динатриев фосфат дихидрат, динатриев едетат, вода

Предназначение

Олинт спрей отпушва запушения нос и отново дишаме!
Олинт спрей отпушва запушения нос и отново дишаме!

ОЛИНТ СПРЕЙ е назален разтвор в спрей-ампула, под чието въздействие настъпва свиване на кръвоносните съдове и улесняване на дишането при възпалена и набъбнала лигавица в носната кухина. Оптимизира се и оттичането на секрети.

Как се приема

Назалният разтвор се впръсква във всяка ноздра последователно. Ампулата е само за лична употреба!

Медикаментът се прилага в дози и с продължителност, съобразени с възрастта и здравословното състояние на потребителя.

Деца на възраст 2-6 години могат да приемат с помощта на възрастен по едно кратко впръскване в ноздра до три пъти дневно. При възрастни честотата на приложение може да се повиши по лекарска препоръка. Стандартната продължителност на прилагане е 5-7 дни.

Ако се налага по-продължителна употреба (хроничен ринит), пациентът трябва да бъде под наблюдение, за да се избегнат атрофични промени на носната лигавица.

Възможни нежелани ефекти

Продължителната употреба или предозирането в рамките на 7-дневната стандартна терапия могат да причинят медикаментозен ринит или прекомерно изсушаване на носната лигавица. Във втория случай се наблюдават атрофия и проява на т.н. сух ринит с образуване на болезнени корички в носа.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОЛИНТ СПРЕЙ не бива да се прилага, ако е налице алергия към ксилометазолин или друг компонент на продукта.

Този медикамент не се препоръчва при вече проявен сух ринит.

Не е подходящ за деца под двегодишна възраст.

За ОЛИНТ СПРЕЙ липсват достатъчно изследвания в случаи на бременност или кърмене. Не е известно дали продуктът може да навреди на плода или да премине в майчината кърма с възможен неблагоприятен ефект върху здравето на кърмачето. По тази причина прилагането на продукта при споменатите състояния е неуместно.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен за потребителя ефект. Въпреки това лекуващият трябва да бъде известен, ако се налага да използва ОЛИНТ и в същото време прилага лекарствена терапия за друг здравословен проблем.

_________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *