Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За диабетици: Как да се подготвите за прегледа при лекаря?

Ако сте диабетик, вероятно посещавате лекаря си няколко пъти годишно, затова извлечете максималното от тези прегледи, като се подготвите предварително. Ще усетите ефекта по-късно, когато сте си спестили нервите да пренасрочвате записан час, заради пропуснато лабораторно изследване или защото сте забравили да зададете важен въпрос.

Съставете си списък с въпроси. Посещенията в лекарския кабинет минават толкова бързо, че е трудно да запомните всичко, което искате да попитате или споменете, без да сте си го записали предварително. За да сте сигурни, че следите въпросите си, ги номерирайте в списъка и оставете място за бележки под всеки един,

Питайте лекаря си за всичко, което ви интересува
Питайте лекаря си за всичко, което ви интересува

като отбелязвате, след като сте получили нужната информация. По този начин, дори да се разсеете, ще можете да се консултирате със записките си, за да разберете дали има още нещо, което трябва да се обсъди.

Отделете достатъчно време за изследванията преди прегледа. Лекарят може да ви помоли да се изследвате преди посещението и ако чакате до последната минута, има вероятност резултатите да не са готови навреме.

Информирайте се подробно за процедурите в лабораторията. Проучете дали трябва да си запазвате час. Необходимо ли е изследванията да се направят на гладно? Трябва ли да носите удобни дрехи и обувки при тест за стрес при физическо натоварване?

Прегледайте хранителния си режим. Да бъдем честни, ако не сте внимателни, можете да „изядете“ ефекта от повечето медикаменти при диабет. Преди следващото си посещение при лекаря прегледайте режима си на хранене и се запитайте дали правите всичко по силите си, за да приемате по-полезни храни в правилните интервали. По кое време от деня обикновено се храните (много медикаменти за диабет са по-ефикасни, когато се съчетаят правилно с храненията)? Колко често се храните навън (много по-трудно е да контролирате калориите, когато сте на ресторант)? Какъв е размерът на порциите ви – малък, среден, голям или огромен? Ограничавате ли сладкото и въглехидратите? Вероятно лекарят ще ви попита за хранителните ви навици, а ако не го стори, вие започнете разговор по темата.

Поддържайте нормалните си навици – при положение че лекарят не ви е предупредил да не приемате храна и напитки (ако не сте сигурни, обадете се в кабинета поне 24 часа преди посещението си и попитайте). Ако сте консумирали неприсъщи за вас храни или течности в деня на прегледа или лабораторното изследване, не забравяйте да уведомите лекаря си, защото това би могло да причини промяна в сърдечната честота, кръвното налягане или лабораторните резултати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *