Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво ви очаква, когато отидете за преглед на шийката на матката?

За да се прегледа шийката на матката, е необходимо поставянето на спекулум (хирургически инструмент за наблюдение на кухини). Колкото сте по-отпуснати и спокойни, толкова по-лесно и безпроблемно протича прегледът.

Денят на посещението при лекаря не се определя случайно: трябва да е по средата на цикъла и 48 часа до този момент да не сте имали сексуални контакти. В случай на някакво течение, инфекция или лечение с медикаменти (освен ако не става въпрос за хормонално лечение с естрогени) консултацията при гинеколога трябва да се повтори в по-късен момент. Една седмица след взимането на пробата резултатът от цитонамазката е готов.

Класическата цитонамазка

Става въпрос за взимане на клетки от шийката, за да бъдат разгледани под микроскоп. Лекарят леко остъргва (или „натрива“, откъдето идва и другото име натривка) стената на шийката. Пробата се полага върху стъклена подложка. След това се фиксира със специален лак, за да устои на пренасянето до лабораторията.

В момента на анализа, подложката бива подготвена и оцветена, за да се улесни разчитането й. Анатомопатологът отбелязва формата на клетките и сигнализира за всяка аномалия, например за присъствието на жилки, които свидетелстват за микоза, която трябва да се лекува.

Цитонамазка в течна суспензия

Четчицата, която се потапя в епруветка, съдържаща консервираща течност. По-късно в лабораторията пробата се поставя върху подложка. Този метод датира от неотдавна и изглежда по-надежден, защото разчитането на пробата е по-лесно. Освен това, една част от взетия биологичен материал може да послужи, за да се направи HPV тест.

Колпоскопията

Тя представлява изследване на маточната шийка отблизо. Гинеколог-специалист (колпоскопист) използва бинокулярна лупа. Той си служи с различни оцветители, които биха могли да разкрият аномалии. В случай на съмнително възпаление или раничка, се взима проба (биопсия).

 

Тези симптоми алармират, че страдате от недостиг на прогестерон

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *