ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предпазим кожата от вредите на времето

По нея се отлагат първите следи на времето. Грижата за кожата е въпрос на самоуважение, но и на комфорт.

С ГОДИНИТЕ…

…бръчките стават все по-видими.

…по кожата се появява мрежа от разширени капиляри.

…все повече и все по-големи стават кафявите „старчески” петна.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?

Постоянна хидратация

Пийте по 1,5 литра вода на ден – това помага за извличане на токсините от организма. Използвайте кремове, богати на липиди, срещу изсушаването на кожата и появата на бръчки. Полезни са и хранителните добавки с хидратиращ ефект на базата на омега-3 и хиалуронова киселина.

Подходящо хранене

Освен от антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, кожата има нужда от хранителни вещества, които поддържат нейната гъвкавост – витамин А (яйца, млечни продукти, черен дроб) и витамин В5 (месо, жълтък, гъби, бобови растения, пълнозърнести храни, пилешко). Не забравяйте и есенциалните мастни киселини, намиращи се в растителните масла и рибата.

Предпазвайте се от слънцето

Всички явления и дейности, които произвеждат свободни радикали, вредят на състоянието на кожата и я състаряват. Такива са околното замърсяване, неправилното хранене, тютюнопушенето и продължителното излагане на слънце. Кафявите петна се появяват по-рано при тези, които обичат бронзовия загар. Използвайте слънцепредпазен продукт всеки ден, в който времето е слънчево. На вечеря избягвайте бързите захари, които смущават нощното производство на хормона на растежа, а той е абсолютно необходим за възстановяването на кожата.

Важни микроелементи

РЕСВЕРАТРОЛ – полифенол, който се съдържа в гроздето и в червеното вино. Ограничава „складирането“ на мазнини в организма, удължава живота. Полифеноли има също в дребните червени плодове, зеления чай, ябълките, лука, чесъна, доматите.

КУРКУМИН – пигментът на куркумата. Притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

КОЕНЗИМ Q10 – мощен антиоксидант. Неговият недостиг води до съдови заболявания.

Не изхвърляйте портокаловите кори! Вижте защо!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *