ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си приготвим лечебен прах от яйчени черупки?

Яйчените черупки се състоят 90% от висококачествен калций, а също от съединения на фосфора, калия, желязото, магнезия, силиция. Калцият, който приемаме от яйчените черупки, се усвоява много лесно от организма – няколко пъти по-добре от химично синтезирания в хапчетата.

Неслучайно в много рецепти на народни лечители присъства и богатият на калций прах от яйчени черупки. Научни изследвания в САЩ, Канада и Унгария доказаха, че по своя състав тези черупки се доближават изключително до състава на зъбите и на костите у човека.

Ето защо редовното приемане на прах от яйчени черупки предотвратява появата на остеопороза и други заболявания, свързани с дефицит на калций. Както е известно, калцият помага и за производството в

Черупките от яйца лекуват
Черупките от яйца лекуват

организма на нови клетки на костен мозък!

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ ПРАХ ОТ ТЯХ?

1. Черупки от пресни яйца. Изливате съдържанието на яйцата, а черупките измивате и кипвате за пет минути. После ги подсушавате и след 5-6 часа са готови. Отделя се ципата от вътрешната страна и черупките се стриват в хаванче. Съхранява се на сухо и тъмно в плътно затворени съдове.

2. Черупки от сварени яйца. Те също може да се използват за приготвяне на прашеца, но се смята, че е по-неефективен, отколкото този от сурови яйца.

Няма значение дали яйцата са бели или кафеникави. Използват се яйца от кокошки и пъдпъдъци, не се препоръчват яйца от гъски и патици, защото в тях често се намират причинителите на салмонелоза и други инфекции.

Дозировка

За деца над една годинка се препоръчва да приемат по щипка от този прах на ден за увеличаване на ръста и профилактика на калциевия дефицит. Дозата постепенно се увеличава: на 7-годишни се дава по половин чаена лъжичка на ден, на деца над 14 г. и възрастни са достатъчни 1-2 лъжици от праха на ден, за да се попълни нуждата от калций за денонощие. Много полезна е сместа от лимонов сок и прах от яйчени черупки за премахване симптомите на диатеза и алергия у деца и възрастни.

Този прах е в състояние да ви отърве от проблемите с щитовидната жлеза, да излекува гастрит и да ви изчисти кръвта!

Редовната употреба на прах от яйчени черупки води до:
нормализира кръвното налягане
– снижава нивото на лошия холестерол
– профилактира остеопорозата
– бързо лекува слънчеви изгаряния
– профилактира рахита и анемията при деца (благодарение на желязото в яйчения прах)
– извежда свободните радикали от организма
– лекува алергия
– нормализира обмяната на веществата и естествено намалява излишното тегло
– заздравява косата и ноктите
– лекува акне (чрез съдържанието на цинк, което въздейства благотворно на кожата)
– лекува хронични заболявания на вътрешни органи

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *