ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Уврежданията, до които води диабетът

Диабетиците изпадат много по-често в депресия в сравнение с останалите хора

Диабетът се е превърнал в един от бичовете на съвременното общество.

Хроничното заболяване нанася сериозни увреждания върху целия организъм. Хубавото е, че те могат да бъдат забавени във времето чрез спазването на стриктна диета и адекватно лечение.

Заради честите колебания в нивата на кръвната захар диабетиците са по-склонни към кожни проблеми. Заради високите й нива те губят много течности и водят до дехидратация на кожата. Заради изсушаването си тя се напуква и по този начин се появяват предпоставки за развитието на инфекции.

Високите нива на кръвна захар водят и до понижаване имунитета на организма и ниска резистентност към различни видове вируси.
С времето високите стойности на кръвната захар водят и до сериозни промени в задната част на окото – ретинопатия. Този проблем не е за подценяване, тъй като може да доведе до слепота.

Диабетиците изпадат много по-често в депресия в сравнение с останалите хора
Диабетиците изпадат много по-често в депресия в сравнение с останалите хора

Преобладаваща част от хората, страдащи от диабет имат и нарушения на функцията на щитовидната жлеза. Задстомашната жлеза и щитовидната жлеза са тези, които са натоварени със задачата за регулиране на метаболизма. Почти 1/3 от хората с диабет имат заболяване на щитовидната жлеза като при диабет тип 2 най-често срещано е хипотиреоидизмът.

Диабетът води и до сериозни увреждания на бъбреците като в някои случаи може да се стигне до спиране на функционирането им. До 1/3 от диабетиците страдащи от това заболяване повече от 15 години страдат от проблеми с бъбреците.
Диабетиците са изложени и на много висок риск от инсулт, храносмилателни проблеми и сърдечносъдови заболявания.

Диабетната невропатия може да окаже пагубно влияние върху ерекцията при мъжете.
Освен това хората, страдащи от диабет изпадат много по-често в депресивни състояния от останалите, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *