Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни съвети за диабетици, които обичат да пътуват

Практичното пътуване означава да се погрижите да се чувствате възможно най-удобно и сигурно по време на път. Тези предмети могат да ви предпазят от мазоли и наранявания на стъпалата, да ви помогнат при спешен случай, както и в други ситуации.

Вземете медицинска бележка от лекаря си. Преди да заминете, помолете лекаря си да ви подпише официална бележка, която потвърждава диагнозата ви, нуждата ви от ланцети, спринцовки и инсулинова помпа или други принадлежности, които използвате. Нека в документа бъдат вписани и медицинските и търговските наименования на лекарствата ви. Използвайте бележката при необходимост.

Помолете за допълнителна рецепта. Добре е да сте подготвени с резервни лекарства или инсулин, в случай че

Какво да носите със себе си, когато пътувате?
Какво да носите със себе си, когато пътувате?

свършат, докато сте на път.

Носете си два чифта удобни обувки. Така ще можете да проветрявате единия чифт, докато сте обули другия. Освен това си вземете и чифт кафяви или черни затворени обувки за вечери или други официални поводи.

Не рискувайте с нови обувки.

Купете си еластични гумени обувки за плажа. Те ще предпазят ходилата ви от горещия пясък, грубите настилки около басейна и острите камъчета и миди по дъното на морето.

Снабдете се с термоизолирана чантичка. Тези артикули са подплатени със специален материал, който държи храната ви студена – ще ги намерите до хладилните чанти в магазина. Преди да излезете, спрете до някой магазин и вземете няколко бутилки студена вода – те ще поддържат всичко останало вътре хладно. После прибавете закуски като кисело мляко, нарязани ябълки и нискомаслено сирене.

Направете си джобен комплект „грижа за ходилата“. Когато пътувате, искате да видите и направите всичко за много кратко време. Прескачането от забележителност на забележителност обаче не само ще умори краката ви, но може да ви направи уязвими към наранявания и мазоли. Въпреки че изглеждат доста безобидни, мазолите могат да доведат до инфекции, които могат да се окажат сериозни за диабетиците. За да предпазите ходилата си, сложете в пликче мазолен лейкопласт и ножички с тъп връх.

Наскоро на пазара в България се появиха и специални чорапи за диабетици (срещу травми и увреждания). Веднага щом почувствате болка, отрежете достатъчно голямо парче от лейкопласта и превържете с него. Ако откриете вече развил се мазол, покрийте го с лепенка.

Носете картонче с информация за заболяването си. Сложете го при личните си документи и никога не излизайте без него – то може да спаси живота ви.

Стимулирайте се чрез крачкомер. Купете си уреда от някой спортен магазин. Фитнес специалистите препоръчват изминаването на 10 000 крачки дневно, които се равняват на около 8 км, за поддържане на добро здраве. Закачете крачкомера на колана си сутринта и не спирайте да се движите, докато не достигнете целта си за деня.

Кулинарна идея

Пикантни тиквени семки с лимон

Тази богата на белтъчини закуска ще ви стигне за няколко дни. Влакнините са засищащи, а витамините от групата В помагат на организма да преработи въглехидратите.

В малка купа смесете 3 супени лъжици прясно изцеден сок от зелен лимон, 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер, 1/4 чаена лъжичка сол и 1/8 чаена лъжичка смлян черен пипер. Запечете на умерена температура 1/2 чаена чаша сурови тиквени семки в съд без мазнина 5 минути. Полейте ги с лимоновия сок и подправките и оставете във фурната още 1-2 минути.

Изсипете ги в залепващо се пликче и ги приберете в чантата или куфарчето си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *