Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разберете дали имате рак?

Има десетки различни видове рак, но много от тях имат сходни симптоми. Ако подозирате, че може да имате форма на рак, поради семейна обремененост, вие можете да направите сами задълбочено изследване на външни белези по тялото си. Трябва да забележите дали нямате нови бенки, странни бучки или други образувания. Ето какво бихте могли да направите, преди да отидете при лекар за задълбочени изследвания, пише ehow.com.

simp rak

  • Проверете за рани, които не зарастват. По-специално търсете рани, които се влошават с течение на времето, стават по-големи, започват да болят повече и/или започват да кървят. Това са възможни признаци за рак на кожата.
  • Изследвайте нови бучки, които са се развили по тялото ви. Внезапното и необяснимото им появяване може да бъде тумор, особено ако се намира в района на гърдата на жени или в областта на скротума при мъжете.
  • Проучвайте новите и съществуващите бенки по тялото си, за да видите дали те променят своята форма, цвят и/или размера.

    Ако някое от тези неща се случи, то може да бъде признак на меланома, по-често срещана форма на рак на кожата, което засяга основно бели мъже.

  • Рак на белия дроб може да предизвика продължителна кашлица, както и недостиг на въздух, промяна в гласа, екстремна пресипналост и дори храчене на кръв. Ако сте пушач, вие определено трябва да сте наясно с тези симптоми.
  • Внимавайте за всяко необичайно, необяснимо кървене. Например, ако се появи кървене от зърната на гърдите, пениса или други отвори, това може да бъде признак за рак на вътрешните органи. Кръв в урината или екскрементите също може да бъде признак за рак.

Ако сте имали някой от горните симптоми и смятате, че тя може да се дължи на рак, уговорете си среща с лекар и направете необходимите изследвания. Ракът се лекува много лесно в начален стадий.

Рецепта за ястието, което ни пази от болести – кьопоолу!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *