ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли връзка между преяждането и боледуването?

По-лошо от излишните килограми са болестите, които преяждането предизвиква

преяждане Излишните килограми са проблем не само за кости, стави и сърце, но и за имунната система.

Инфекциите, които се развиват, причиняват много повече злини на здравето, отколкото повечето килограми. Това, разбира се, не трябва да служи за успокоение на онези, които искат и трябва да отслабнат. Когато човек няма отпадни продукти в организма, той не завъжда микроби. Микробите отиват там, където има храна за тях. Не бива да забравяме, че има микроби, които ни лекуват. Бактериите са болестотворни само когато тъканите са обложени с отпадните вещества, които те разлагат, за да може по-лесно да бъдат изхвърлени. Здравите и чисти тъкани притежават естествен имунитет и са неприкосновени за чужди биологични агенти.

Когато усетим, че в организма по един или друг начин се развива инфекция, е по-добре да се взимат пробиотици – микробни системи, които осигуряват стабилитета на нашата нормална, опазваща ни флора.

Задръстеният с отпадни вещества организъм е лесна мишена за всякакви болести. Имунната система е отслабена, черният дроб е преуморен от преработването на ненужни и вредни храни. Затова по-пълните хора не само че боледуват по-често, но и по-сериозно. Освен това, те оздравяват много по-трудно от по-слабите хора.

Както виното шуми, развива газове и температура при ферментация, така и шлаките в нас, катализирани от бактериите, дошли ни на хигиенна помощ, ни правят подпухнали, с температура и „шумящи“ (кашлящи и кихащи). След прием на антибиотик човек не бива да се връща към старата храна. Явно е дошло време, в което той усърдно да поработи върху собственото си здраве. Ако не го направи, природата ще даде втора, по-силна атака за очистване и лечение. Ако често вземаме антибиотици, имунната ни система отслабва и тогава организмът може да бъде нападат от най-обикновени бактерии, които ги има навсякъде.

Нашата българска суперхрана е ниският тревист бъз. Някои го правят на сироп, или на сладко, но може да се хапва сушен по 15 зърна на ден. Сериозен имуностимулатор е билката ехинацея, която расте в нашите ширини. Най-добре е да се приема на чай. Друга помощница е билката котешки нокът, която е екзотична, но вече я има и у нас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *