Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Размисли за смъртта: каквото и да се случва с тялото, душата ще оцелее

Когато човекът е осъзнат, за него смъртта вече не е просто преход през коридор, тунел, врата, а зов на душата

viwot В света на днешните космически и планетни преобразувания смъртта предоставя възможност на духовно развиващия се човек да извърши процеса на телесно умиране не чрез оттегляне, а чрез възнасяне. И това е нова страница, записана не само върху индивидуалните свитъци на душата, но и жалон за цялото човечество, което може да избере по-добър път в развитието на духа.

Древната тибетска книга на мъртвите „Бардо Тьодол“ свидетелства: „Следвай Посветените: те знаят как правилно да живеят и как правилно да умират, и тогава ще отидеш в друг свят – спокоен и радостен, за да се завърнеш отново“.

Основателят на психоанализата Зигмунд Фройд също смята, че смъртта не е край на живота: „Дори смъртта съвсем не е унищожение, не е завръщане към неорганичната безжизненост, а начало на нов вид съществуване, водещо по пътя на висшето развитие“.

„Mementum more“ – „Помни смъртта“, е принцип, свидетелстващ не само за края на съществуването, а за това, че всичко има граница, която ще ти позволи да се движиш по зададения еволюционен вектор на духовността или още повече да се потопиш в материалната зависимост.

Размислите за смъртта са полезни, защото тогава човек все повече започва да осъзнава ценността на живота и незабравимите му мигове. Този принцип ни кара да не извършваме безумни и прибързани постъпки.

Смъртта е резултиращият момент на определено въплъщение на душата в пространствено-времевия континуум на земята, който анализира всичко извършено. Едновременно с това представлява и прекратяване на възприемането на действителността с шестте сетива (където шестото чувство е умът). Но всъщност това не е край, както смятат мнозина, а само своеобразна равносметка с цел продължаване на пътя из световете и вселените с нови задачи и цели.

Агни йога твърди: „Призракът на смъртта затваря Вратата на знанието. Полезно е да се учи безсмъртие в училище“.

Не се плашете от смъртта преждевременно. А когато тя действително дойде, погледнете я право в очите, където през празнотата прозира новият живот…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *