Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сециалистите отговарят на вашите въпроси за здравето на детето

Детето хърка! Опасно ли е това?

Ако детето е с хрема и има запушен нос, няма нищо странно в това. Същото важи и ако страда от алергичен ринит. Просто добре почистете носа му, преди да легне да спи и достатъчно овлажнете въздуха в стаята му. Ако обаче хъркането му е много шумно, до такава степен, че ви събужда, тогава трябва да бъдете бдителни. Ако се прекъсва за известно време, преди да започне отново със същата сила, детето може да страда от обструктивна сънна апнея. Тези „дихателни паузи“ често са съпътствани от напишкване в леглото, силно потене, кошмари и силна жажда, сънливост през деня (създаваща проблеми в училище), както и от забавен растеж. Ако случаят е такъв, незабавно се консултирайте с лекар! Виновниците за тази апнея може да са прекалено големите сливици, които могат да се отстранят оперативно и така проблемът ще се реши.

decataЗащо децата не обичат зеленчуци?

Американските учени имат оригинална теория, с която обясняват омразата на най-малките към зеленчуците: инстинктът им за самосъхранение ги кара да изпитват отвращение към тези продукти. Така децата се предпазват от възможните опасности – понижен е рискът да погълнат отровни растения или да се наранят при контакт с такива, които имат твърде остри листа или пък тръни.

Чистият въздух повишава интелигентността на децата

Учени от Харвардския университет, САЩ, установиха, че децата, които живеят на места с голям автомобилен трафик, показват по-лоши резултати на тестове за интелигентност и за памет от тези, които растат на чист въздух. Влиянието на замърсения въздух върху интелигентността на децата е същото в случаите, в които майката е пушила по 10 цигари на ден по време на бременността си, или когато детето е било изложено на вредни оловни изпарения.

 

Това са начините да сте здрави без диета!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *