ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как захарта влияе на зъбите ни?

Въглехидратите и захарите, ако бъдат оставени на вашите зъби, могат значително да повредят емайла и да доведат до кариес. Ние всички знаем, че бонбоните и газираните напитки могат да предизвикат дупки в зъбите, но не разбираме защо това се случва?

zabiteЗнаете ли, че има много храни и напитки, които могат да доведат до кариес, защото съдържат захари и въглехидрати? Може да се изненадате да научите повече за някои храни и напитки, които могат да причинят кариеси. Доста много от тях, за които никога не бихте си помислили, са в състояние да причинят кариеси. Например, ябълката съдържа захари, които могат да причинят кариеси. „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”, но трябва да държите вашия стоматолог на бързо набиране! Разбирането защо захарите и въглехидратите могат да предизвикат дупки в зъбите ще ви помогне да избегнете кариесите и да имате по-здравословна усмивка като в същото време се наслаждавате на храни и напитки, които харесвате най-много.

Когато се яде или пие нещо, което съдържа захари, бактериите в устата ви превръщат захарите в енергия. При този процес се образува киселина, която може да повреди емайла на зъбите. Този процес продължава около двадесет минути. Киселините започват да увреждат емайла на зъбите, когато не успеете да изплакнете устата си с вода или да измиете зъбите си. Ако не изплакнете устата си с вода, за да неутрализира киселините, непосредствено след хранене, или да си измиете зъбите скоро след това, киселините започват да ерозират тънкия емайл на зъбите. Ако оставите храната там за по-дълго време, това ще доведе до кариес. Захарта се прилепва към зъбите, започва да ерозира емайла и може да доведе до кариеси с течение на времето.

Така че, яжте си ябълката, но след това изплакнете устата или направо измийте зъбите си.

Безопасно избелване на зъбите с куркума!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *