ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откритие: щастието е заразно, депресията – не!

Учени от университета на Уоруик и Университета в Манчестър анализирали данни от изследването на почти 2000 тийнейджъри

Hapiness Те искали да разберат дали настроението се прехвърля от един тийнейджър на друг. Проучването установи: децата със здрава психика помагат на другите деца-участници в експеримента да поддържат своето психическо здраве. В допълнение – това било начин да се ограничи разпространението на депресията сред подрастващите, съобщава The Daily Mail.

Приятелите и съучениците в добро настроение намаляват риска от депресия сред участниците с 50%. Юношите, които все пак били в състояние на депресия, но са били обградени от щастливи приятели, с които прекарвали по-голяма част от времето, увеличили шансовете за възстановяване с над два пъти. Така станало ясно че, за разлика от депресията, щастието е „заразно“. Ето защо социалната подкрепа е много важна за юношите, страдащи от депресия.

Между другото, депресия в юношеството е тясно свързана с сърдечно-съдови заболявания. Експерти от Американската сърдечна асоциация анализирали данни от няколко изследвания, проведени през последните години. Те открили, че при юношите с депресия и биполярно разстройство имало повече рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания.

Като един от главните виновници за състоянието на депресия при подрастващите, лекарите посочват смартфона. Модерната джаджа предизвиквала и безсъние при тийнейджърите. Постоянното „висене“ във фейсбук, разглеждането на снимки и видиа на по-успешни познати и приятели, както и игрите онлайн сериозно влошават здравето на децата. Ето защо ползването на мобилни телефони преди сън трябва да бъде ограничено по някакъв начин от родителите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *