Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трупането на мазнини в организма е предпоставка за развитие на сериозни заболявания

Получавате затлъстяване, захарен диабет, атеросклероза на кръвоносните съдове и нарушения в обмяната на веществата. Така че – вземете спешни мерки, за да сте здрави и красиви.

Променете режима си на хранене

За начало да изясним от какво зависи размерът на корема и талията. Първо, от дебелината на подкожните мастни натрупвания в областта на корема и второ, от размера на вътрешните органи в тази зона.

Проблемът с увеличените подкожни мазнини е в резултат на неправилно хранене, злоупотреба със сладки, тестени и мазни храни. Затова стъпка едно е да ги изключите напълно от менюто си.

Проблемът с размера на вътрешните органи най-често се наблюдава при стомаха. Причината е, че се храним рядко, но обилно. Приемът на големи количества храни наведнъж провокира разтягане на стените на стомаха. За да не допуснете това, трябва да се храните по-често (4-5 пъти на ден) и с по-малки порции. Стомахът ще привикне с новия режим за 1-2 месеца.

  • Закуската трябва да съдържа сложни въглехидрати и белтъчини. Много подходящи

са зърнените каши от всички видове (с изключение на грис) и яйцата – по едно варено или пържено в малко зехтин. Чаят или кафето трябва да са без захар.

  • Обядът също е добре да включва въглехидрати от каша или паста от твърди сортове, както и белтъчини – например нетлъсто птиче или говеждо месо. Необходимата за храносмилането целулоза ще доставят салатите от свежи сурови зеленчуци.
  • За междинните закуски (сутрешна в 10 часа и следобедна в 16 часа) изберете нещо леко, но поддържащо нормалната стомашна микрофлора – например чаша айрян от нискомаслено кисело мляко или купичка обезмаслена извара с малка шепа горски плодове.
  • Вечерята може да ви изненада: според новите препоръки на диетолозите е позволено да се хапва след 18 часа, та дори да вечеряте на два пъти, при това организмът ви ще изгори още повече мазнини. „Тайната“ е в менюто – богати на белтъчини продукти, които няма как да се превърнат в мазнини и натрупат в подкожни тлъстини. Затова безпроблемно може да вечеряте риба или постно птиче месо със зеленчукова салата, например.

Правилната стойка

Вероятно не знаете, но съществува още един проблем, който влияе отрицателно на обиколката на талията – неправилната стойка. Добрата новина е, че лесно се оправя. Просто трябва да се контролирате как седите, как стоите, как ходите, да следите да не се кривите, привеждате, изгърбвате. Изправете се като войник пред генерал, и ще видите как осанката ви се променя – коремът автоматично се гълта и талията ви видимо се свива.

Мерете обиколките си със сантиметър

Теглото ви в килограми невинаги е обективен фактор за размера на талията, ханша и бедрата – в случая ни интересуват обиколките в сантиметри, не общата тежина на тялото. Затова ги мерете с шивашки сантиметър и отбелязвайте резултатите всяка седмица, за да следите имате ли прогрес. Няма смисъл да се стремите към „идеалните“ 90-60-90, защото пропорциите на хората са различни, при някои жени например ханшът е по-широк по рождение. Значение има намаляването на обиколката в областта на корема, стопените сантиметри мотивират да продължите.

Правете упражнения

Мазнината е енергия и трябва да бъде изразходвана. Тренировките тонизират мускулите и колкото по-натоварени са, толкова повече мазнини изгаря организмът, за да си достави енергия за изпълнението им. Важното е физическите упражнения да са съчетани правилно, за да се постигне положителен ефект, а не претоварване.

10 правила за отслабване без диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *