Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на доц. Донка Байкова за подобряване на метаболизма

Приемайте големи количества зеленчуци

Много хора страдат от бавен метаболизъм, което пък води до редица други проблеми за здравето.

Всъщност бавният метаболизъм е само върхът на айсберга. Той не само води до напълняване, а и високо кръвно, увеличава риска от инфаркт и редица други проблеми.

Съществуват редица теории за подобряване на метаболизма, който е от огромно значение за здравословното ни състояние.
Влияние върху метаболизма оказват множество фактори като пол, възраст, физическа активност, телесен състав и др. Казано с прости думи, метаболизмът е скоростта, с която организмът ни изгаря енергията, за да функционира правилно.

Приемайте големи количества зеленчуци
Приемайте големи количества зеленчуци

Доц. Байкова посочва, че стимулиращ ефект върху метаболитния процес оказват кофеинът и пикантните храни. Ако искаме да забързаме метаболизма си е добре да изпиваме по три литра вода дневно, съветва още диетологът.
Приемайте и огромни количества зеленчуци, вместо вредните тестени храни и сладки изкушения. Приемът на зеленчуци ще даде тласък на скоростта, с която се обработват хранителните вещества.
За сметка на това приемът на захар, брашно и различни видове бързи закуски затрудняват съществено работата на метаболизма.

Доц. Донка Байкова посочва, че е полезно поне веднъж в седмицата да включвате в менюто си бобови растения. Ежедневният прием на семена, ядки, кокосово масло и зехтин също е от полза за забързването на метаболизма.
И не на последно място – не злоупотребявайте с размера на порциите, пише pik.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *