Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как позитивното мислене помага при астма и алергия?

Що за човек сте – дали според вас чашата е наполовина пълна или е наполовина празна? Ако сте от втория тип, вероятно излагате организма си на доста по-високи нива хормони на стреса, отколкото ако сте оптимисти. Имайте предвид, че ако страдате от астма или алергия, а и не само, трябва да се опитате да развиете позитивно отношение към околния свят.

Цялостната идея на позитивната психология (или казано другояче – на оптимизма и силата на личността) е относително ново понятие в сферата на психичното здраве. Но все повече проучвания са в подкрепа на насърчаването й. Учените са открили, че хората, които са силни личности и имат способности да се справят с трудностите и да преодоляват предизвикателствата, които животът им предлага, са в състояние да си изградят преграда срещу вредното влияние на стреса.

Каляването на характера е изцяло личностна задача и не се добива вследствие на определена програма. За вас е важно да работите над себе си – и то постоянно! Вероятно сте съгласни, че е много по-добре да се

Позитивно мислещите хора са по-здрави
Позитивно мислещите хора са по-здрави

чувствате щастливи, отколкото нещастни. Устойчивостта към предизвикателства ви прави по-енергични, по-удовлетворени, по-привързани към живота, но индиректно помага и за алергиите и астмата.

По-долу са изредени някои разсъждения по отношение на личностната устойчивост, които ще ви помогнат да я развиете, преди да се появи криза в живота ви.

-Оценявайте всичко, което правите, вместо да се тревожите за това, което остава да свършите.

– Подхранвайте чувството си за хумор – ако можете да се надсмеете над дадена ситуация, вместо да се ядосате, автоматично ще намалите нивото на хормони на стреса в организма си.

– Осъзнайте, че имате избор в живота си и че човек винаги получава втори шанс. Затова не е необходимо да се справяте с всичко перфектно от първия път.

– Припомняйте си, че дори и най-тежката ситуация, събитие или чувство накрая отминават.

– Учете се от действителността, а не я пренебрегвайте – това означава, че въпреки допуснатите грешки или явните ограничения, вие се смятате за способен човек. Мисълта, че сте силни, ви дава издръжливост и ви помага да не сте толкова напрегнати и засегнати, когато възникне криза или проблем, като така и здравето ви е защитено. Едно проучване установило, че начинът, по който жените възприемат стреса, може да се отрази на здравето им подобно на основни стресови фактори, например бедност.

Учените помолили участничките в експеримента да определят мястото си в една картина на стълба спрямо хората на най-високото и на най-ниското стъпало, като стълбата символизирала икономическото положение в обществото. Жените, които смятали, че принадлежат към долния край на стълбата, независимо от социално-икономическия си статус, имали повече хормони на стреса в сравнение с тези на същото социално ниво, които обаче се определяли на по-високо стъпало.

Ето с какво разполагате: план не само за ограничаване на напрежението, но и за промяна в начина, по който реагирате при стрес и противодействате на негативното влияние, което той оказва върху здравето ви. Всичко това ще помогне да облекчите значително проявленията на астмата или алергиите и ще ви донесе допълнителни преимущества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *