ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 естествени средства премахват камъни в бъбреците

 

Бъбреците са един от най-важните органи в човешкото тяло.

Камъните в бъбреците предизвикват болка и е възможно блокиране на потока на урината

Те помагат за детоксикация и филтриране на примесите от кръвта, както и за премахване на отпадните продукти от урината. Бъбречни камъни се образуват, когато бъбреците не са в състояние ефективно да обработват токсините. Камъните в бъбреците предизвикват болка и е възможно блокиране на потока на урината.

Ето някои прости естествени средства, които могат да помогнат за успокояване на дискомфорта при камъни в бъбреците и ускоряване на естествения лечебен процес на организма.

Лимонов сок, зехтин и ябълков оцет

Това е лесна рецепта и едно от най-ефективните средства за камъни в бъбреците и болката, която те причиняват. При първият симптом на болка, смесете 2-3 супени лъжици зехтин с 2-3 супени лъжици лимонов сок и го изпийте. Веднага след това изпийте 250-300 мл пречистена вода. Изчакайте 30 минути. След това изстискайте сока от половин лимон в 250-300 мл пречистена вода, добавете 1 супена лъжица от органичен ябълков оцет и пийте. Повторете този прием на всеки час до повлияване на симптомите.

Корен от глухарче

Коренът от глухарче е чудесен за почистване на бъбреците. До 500 мг отвара от билката, приета два пъти дневно, може да бъде полезна за ликвидиране на болката.

Боб

Формата на боба прилича на бъбрек, но не само заради това неговите семенца имат лечебен потенциал. Като ефективен домашен лек за бъбречни камъни, шушулките на боба са били използвани в народната медицина още преди векове.

Премахнете боба от вътрешността на чушките, а след това кипнете шушулките за 10 минути в пречистена вода. Оставете в продължение на шест часа да киснат. Тази течност се прецежда през марля и се приема през целия ден, за да облекчи болката от бъбречните камъни.

Хвощ

Чай от хвощ е ефективен природен лек за камъни в бъбреците. Пийте до 3-4 чаши чай дневно или приемайте по 2 грама от билката под формата на капсули.

Сок от нар

Всички сме чували, че нара има много ползи за здравето. Семената и сока от нар може да се считат за природен лек против камъни в бъбреците. Яжте органични нарове и пийте прясно изцеден сок.

Помнете – нездравословния прием на храна е основната причина за камъни в бъбреците. Ограничете приема на газирани и енергийни напитки. Избягвайте преработените храни и алкохола. Добавете повече плодове и зеленчуци към диетата си.

Бонус съвет: Повече магнезий!

Проучванията показват, че хората с рецидивиращи камъни в бъбреците, които вземат магнезий, са имали 92.3% подобрение. Препоръчва се 300 мг ежедневно за предотвратяване и намаляване на камъни.

Не забравяйте, че средствата за защита, изброени по-горе, не са предназначени да заменят медицинските грижи. Ако имате силна болка, информирайте вашия лекар незабавно. За оптимално здраве се препоръчва двойно прочистване на черния дроб и жлъчния мехур поне 1-2 пъти в годината.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *