ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ракът не се появява за една нощ

За да се предпазим, трябва да разберем механизма на болестта. Той е свързан с дисфункцията на някои клетки в организма, които започват да се размножават анархично. В началото на този процес съществува комбинация от различни елементи. Например, при кожния рак това са слънчевите изгаряния, ракът на черния дроб е последица от хепатит, на маточната шийка – от заразяване с папилома вирус. Друга причина може да бъде самото остаряване на клетките, което е естествен процес. Но за да се стигне до образуване на тумор, то трябва да бъде активирано под въздействието на рискови фактори като обездвижването или слабата имунна система например.

По-здравословен живот

В семействата, в които болестта вече се е появявала, тревогата е по-голяма и това се разбира. Трябва обаче да се знае, че генетичният компонент е в основата на едва 5-10% от случаите на рак. Ако пък се установи по-висок фамилен риск, има начини за постоянен контрол, който позволява навреме да се вземат адекватни мерки.

Друг рисков фактор, който засяга голям брой хора, е възрастта. Но и тук няма основания за фатализъм. От всеки зависи да води здравословен начин на живот и да не си крие главата в пясъка, ако внезапно се появи тревожен симптом. Редовните профилактични прегледи са отличен инструмент за превенция на рака на гърдата, на кожата и на дебелото черво.

Има рискове, които могат да бъдат избегнати

Мащабно проучване на френски и британски учени класира рисковите фактори, които зависят от самите нас, както следва: тютюнопушене, консумация на алкохол, неправилно хранене, свръхтегло и затлъстяване, обездвижване, инфекциозни заболявания като хепатит например, хормонални терапии, ултравиолетови лъчи, вредна професионална среда. Всички тези фактори могат и да не ни навредят, ако им се противопоставим. Това е по силите на всеки човек, въпрос на избор.

Плодове и зеленчуци – отново и отново

Няма категорично научно проучване, което да доказва, че някой хранителен продукт е чудотворен срещу рака, но знаем от кои храни трябва да се въздържаме и кои да консумираме по-често, за да намалим рисковете.

Витамин B17 Complex – мощният убиец на рака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *