ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Две рецепти за полезни смутита, които ускоряват метаболизма

Лято е и много си мечтаем да влезем веднага във форма за плажа. Свалянето на килограми обаче понякога става по-бавно, отколкото ни се иска. Причина за това е забавеният метаболизъм, който не изгаря достатъчно бързо тлъстинките, а в същото време не ни зарежда с нужната ни енергия за деня. Включването на някое от следващите смутита (smoothie – напитка, която представлява пасирани заедно плодове или зеленчуци (нектар) с различни течни добавки) в менюто ви ще ускори метаболизма ви и излишните килца ще изчезнат неусетно и най-важното – без гладуване и насилие върху организма.

pineapple-ginger-smoothie

СМУТИ С АНАНАС И ДЖИНДЖИФИЛ

Всъщност основният катализатор тук е пресният джинджифил – той буквално кара обмяната на веществата да запрепуска с бясна скорост. Ако не обичате ананас, заменете го с любимия си цитрусов плод. Но ако искате здравословната ви напитка да има дъх на пиня колада, ето какво ви е нужно:

1 банан; 1 и 1/2 ч. ч. пресен ананас, нарязан на кубчета; 1 с. л. настърган пресен джинджифил; 1/2 ч. ч. кисело мляко; 1/2 ч. ч. сок от ананас, отделен от плода (ако е по-малко, допълнете с вода).

Смесете всичко в блендер  до гладкост. Сложете няколко ледчета, ако предпочитате студена напитка.

melon smoothie

ПЪПЕШОВО СМУТИ

Освен че ускорява метаболизма, тази напитка е богата на витамините А и С, както и на цинк. Затова тя укрепва и имунната система, освежава тена и действа подмладяващо на организма като цяло.

1/2 ч. ч. пъпеш „Медена роса“, на малки кубчета; 1/2 ч. ч. помело, почистено от ципите и нарязано на малки кубчета; 1/4 ч. ч. белени тиквени семки, натрошени на ситно; 1/2 ч. ч. пресен ананас, нарязан на кубчета

Смесете съставките в блендер и ги пасирайте го гладкост. Добавете минерална вода в зависимост от това, колко гъста искате да бъде напитката ви.

Опитайте тази великолепна напитка за здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *