Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е маслото, което ви е нужно

Студено пресовано масло от рапица

Студено пресовано масло от рапица – полезно за сърцето, великолепно в кухнята!

С отличното съотношение на не наситени мастни киселини, студено пресованото рапично масло може да бъде наречено омега – 3-6-9 баланс, полезен за сърцето, страхотно в кухнята.
Какво става, ако искаме да използваме студено пресовано олио за пържене, печене или готвене?
Повечето от студено пресованите масла, изложени на 50 градуса топлина се образуват транс мазнини. Едно от по-добрите и по-евтини решения е рапичното олио,което при печене и пържене над 155 градуса ,не се унищожават хранителните свойства и гореспоменатите лоши транс мазнини не се образуват.
Рапицата трябва да бъде от доверени производители на органични продукти, без добавки, или вредни разтворители. Относително малко количество масло се произвежда по този начин, но то съдържа всички важни хранителни вещества като хлорофили, токофероли, ценни фенолни съединения и др.
Рапичното масло е изключително полезно за сърцето. Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) препоръчва маслото от рапица и лансира способността му, да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, когато се използва на мястото на наситени мазнини. То е с най-малко наситени мазнини от всички олиа за готвене. Освен това, неговата висока температурна толерантност, позволява да се ползва за печене и пържене.
Рапично масло се използва в целия свят. В действителност, това е номер едно растително масло в Канада и Япония, Мексико и Съединените щати. Като цяло, това е третото най-консумирано растително масло в света. Има глобална нужда от по-здравословни храни. Една проста промяна, като използване на по-здравословно олио за готвене може да повлияе значително на проблеми като сърдечно-съдови заболявания и диабет.
Студено пресовано масло от рапица има огромен принос за:
Понижаване на вредния холестерол LDL
Естествен източник на витамин Е
Силен антиоксидант
Предпазва от сърдечни заболявания
Предотвратява рак
-Ако имате проблемна кожа, сварете рапица в пълномаслено мляко и оставете да изстине, смелете с блендер. Приложете тази кашица върху цялото тяло за нежна кожа.
-Ако се чувствате уморени и не сте в състояние да заспите, масаж на цялото тяло с масло от рапица ще ви помогне. Напоено памучно парче с маслото върху ходилата преди лягане, лекува изтръпването на краката и облекчава умората.
-За да постигнете осезаем резултат е необходимо да прибавяте по не повече от една супена лъжица от това олио към ястията от ежедневното меню.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *