Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 болести, които слънцето лекува

Днес лечебната сила на слънчевата светлина се потвърждава от многобройни изследвания и се използва активно от медицинска балнеологията като допълващо лечение

слънце Има една италианска поговорка, която гласи: Щом слънцето дойде, лекарят си тръгва.

Ето един кратък списък от 7 заболявания, които се повлияват добре от слънчевата светлина

Прекалена пълнота

Слънцето стимулира метаболизма, така че храната се абсорбира и обработва по- бързо. В допълнение, има доказателства, че при хора с недостиг на витамин D рискът от метаболитни нарушения се увеличава драстично.

Лошо зрение

Едно изследване на американски учени показва, че витамин D забавя свързаната с възрастта дегенерация на макулата на окото (основна причина за загуба на зрението в зряла възраст).

Ето защо, регулярното излагане на слънце защитава от свързаните с възрастта проблеми със зрението. В алтернативната медицина широко се използва метода преекспониране (корекция на зрението със слънчева светлина).

Остеопороза

Под влияние на слънчевата светлина в тялото се синтезира витамин D, който предпазва от разрушаване на костите и зъбите. Проучванията показват, че в слънчевите райони на планетата кариесът при децата е по-рядко срещан.

На жените в менопауза се препоръчват дневни слънчеви бани (поне 15 минути). Смята се, че това е достатъчно, за да получат дневна доза от витамин D.

Депресия и психични заболявания

Когато дните са слънчеви, тъгата изчезва. Слънцето помага за производството на серотонин (хормон на щастието), затова под влияние на слънцето хората са по-весели.

Според статистиката, в страните, където слънцето грее по-малко, има много повече хора с депресия. Слънчевите дни провокират хората да се движат, а това е още една предпоставка да се ликвидира депресията.

Кожни заболявания

Слънцето изсушава кожата. В допълнение, ултравиолетова светлина е вредна за микроорганизмите, които причиняват и поддържат възпалението на кожата. Затова през лятото отслабват симптомите на екзема, псориазис, атопичен дерматит.

Въпреки това, топлината обикновено влияе отрицателно на кожата, затова слънчевите бани трябва да бъдат внимателно дозирани.

Безплодие

На двойките, които мечтаят за попълване на семейството, лекарите обикновено препоръчват да прекарат една незабравима почивка на морето. Слънцето помага за производството на тестостерон при мъжете.

Менопауза

Турски лекари са провели изследване, което показа, че при жените, които прекарват повече време на слънце, менопаузата идва с около 5-7 години по-късно, отколкото при жените, които избягват слънчевото изгаряне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *