Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте от какви проблеми се получава лош дъх!

Не пиете достатъчно вода

Дехидратацията на организма води до понижено производство на слюнка – а тя по естествен път отмива от устата бактериите, причинители на лоша миризма. Освен вода, неподсладеният билков чай също ще ви е от помощ в този случай.

losh dahНе почиствате правилно зъбите

85% от случаите на неприятен дъх са белег за лоша зъбна хигиена. За да не създавате благоприятни условия за развитие на бактериите, първоизточник на проблема, добре е не само два пъти дневно да четкате зъбите си с паста, но и да почиствате пространството между тях с конец и да почиствате надлежно и езика си, тъй като анаеробно живеещите бактерии се събират именно на задната част на езика. Но, ако имате развален зъб в устата, непременно трябва да го извадите.

Обезводнени сте заради… алергия

Ако заради алергия не можете да дишате през носа си, а поемате въздух само през устата си – така я пресушавате и слюнката ви значително намалява. Непременно вземете мерки за облекчаване на симптомите на алергията и, разбира се, пийте повече течности.

Ядете много погрешни храни

Няма нужда да коментираме проблемите с дъха, които могат да причинят чесънът и лукът при консумация.

Но имате ли представа, че млечните продукти също са опасни, когато иде реч за халитоза? Тези храни могат да причинят сгъстяване на естествения носен секрет и от това устата ви да замирише на сяра. Много професионални певци целенасочено избягват млечните продукти, за да нямат проблеми с носния секрет и да са звучни и ясни тоновете, които възпроизвеждат.

От друга страна, богатите на въглехидрати храни са много любими и на бактериите, причинители на лошия дъх.

Така че за повече свежо ухание, намалете пикантните, млечните и тестените храни за сметка на тези, които са богати на фибри.

Имате инфекция на синусите или сливиците

Ако синусите ви са засегнати от възпаление, това може да доведе до разнасяне на неприятна миризма от устата ви. В този случай, разбира се, имате нужда от преглед при специалист, който да ви предпише необходимото лечение, вероятно антибиотично. Бактериите причинители на ангини и зачервено гърло също не са невинни, когато става дума за лош дъх. В такива случаи често помага гаргара със солена вода, тъй като високото съдържание на сол убива микроорганизмите. В чаша топла вода разтворете 1 с. л. сол и с този разтвор правете гаргара 2-3 сутрини подред. След процедурата е добре да хапнете кисело мляко – то ще ви достави полезни микроорганизми.

Имате киселини

Хората, които страдат от този неприятен стомашен проблем, често имат и доста неприятен дъх. Като профилактика на това състояние, избягвайте алкохола, цитрусите, канелата, шоколада.

Може да е сериозно

В много редки случаи крайно неприятният дъх може да е обезпокоителен симптом на раково заболяване, засегнало носа, ушите, врата или гърлото. Миризмата при това злокачествено заболяване е възкисела и наподобява тази на някои сирена. Обяснението е, че при излагане на радиация или в случаите на карцином в главата или врата се произвежда много малко слюнка и слуз от лигавиците на носа и това води до силно миризлив дъх.

Супер ефикасни рецепти за бели зъби и приятен дъхy

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *