ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Един ароматен корен трябва да се яде всеки ден! Кой е той и защо?

Този корен, който ползваме и като подправка, и като билка, има невероятни ползи за здравето, само ако се използва редовно

djindjifil

Джинджифилът лекува хора от хилядолетия, и пак от толкова време е една от най-популярните подправки в света. Помага при гадене, мощен антиоксидант е и действа като защита срещу някои видове рак.

В китайската и тибетската медицина се дава при артрит, ревматизъм, мускулни болки, спазми, стомашно разстройство, деменция и треска. Ето и някои ползи за здравето от употребата на джинджифил, които са научно документирани.

Каква е дозата?

Възрастни хора, които имат проблеми с костите, ставите и т.н. могат да взимат до 5 чаени лъжички настърган джинджифил. Препоръчително е да се яде суров и смед това да се пие топла вода. Но, ако не може да понасяте парливия му вкус, може да го приемате и като чай.

Пази от рак

Джинджифилът предпазва от рак, като блокира разсейването на туморни клетки при някои от най-агресивните видове рак – на простатата и на панкреаса.

Помага на сърцето

В клинични проучвания болни с проблеми на коронарната артерия получават еднократно по 10 г джинджифил на прах. Това значително намалява тромбоцитната агрегация, без да влияе на липидите и захарите в кръвта. Когато се добавя ежедневно към диетата, джинджифилът предотвратява сърдечносъдови заболявания.

Срещу стомашни проблеми

Джинджифилът е често използван домашен лек за лошо храносмилане, гадене, висока температура, болки в
гърлото, зъбобол, спазми. Много ефикасен е при запек, оригване, подут корем, гастрит. Пречи да се отворят язви от употреба на аспирин и ибупрофен.

При диабет

Джинджифилът подобрява инсулиновата чувствителност и липидния профил при пациенти с диабет тип 2. По-ефикасен е при менструални спазми от ибупрофена и други лекарства, приемани от жени в цикъл. Употребата му е безопасна дори в големи дози.

Защо всеки ден?

След като уточнихме дозата – 5 чаени лъжички настърган джинджифил, трябва да кажем и защо е необходимо да се консумира джинджифил всеки ден?

Като всяка билка, джинджифилът трябва да бъде приеман всеки ден, за да се получи натрупване, което ще допренесе за благоприятния ефект от този корен. Освен това, всекидневната употреба на джинджифил ще окаже влияние и на венците. Ако го консумирате суров, джинджифилът има стягащо действие, което помага да се подобри състоянието при парадонтоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *