ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ива Дойчинова: Пречиствам организма си със сребърна вода!

Красивата водеща Ива Дойчинова е сигурна, че лошите мисли ни разболяват

Тя не може да разбере защо народът ни постоянно мрънка. Според нея негативните мисли са храна за всички болести. Ето какво казва още Ива в интервю за в. „Доктор“. 

Ива, любопитни сме да разберем как успявате да бъдете толкова активна и винаги пълна с енергия?

Не е кой знае каква тайна – просто успявам добре да си почивам. Това, че водя 20 часа седмично във ФМ+, не е основание да се оплаквам – каня хората, които харесвам, по темите, които ме вълнуват. Създавам едно време, изтъкано според личния ми вкус и този на аудиторията, няма как да го преживявам като работа – за мен е празник. Следобед винаги си почивам, промъквам се с котешка походка към дивана и у дома е ясно, че ще открадна час за сън или хубаво четиво. Така успявам да си презаредя и физиката, и психиката.

А пиете ли енергийни напитки?

Не, изповядвам идеята, че всякакви такива добавки далеч не действат, защото нашият организъм е естествена система и само други естествени неща могат да му въздействат. Т.е., ако ти изядеш един плод,

Ива Дойчинова: Негативните мисли са храна за болестите
Ива Дойчинова: Негативните мисли са храна за болестите

къпини да речем, ще те зареди, но дори и три дози във вид на гранули няма да те заредят. Дълбоко вярвам в това, тя е системата, проповядвана от Лидия Ковачева, от д-р Емилова, от д-р Гайдурков. Гледам да се храня зареждащо, но не и да добавям към храната си каквито и да било добавки.

Как успявате да поддържате страхотната си физическа форма?

Също с простички методи. Храня се малко, с толкова, колкото харча. Не ми се налага да преяждам, защото нямам никакви особени страсти, наслагването на масти и след това да ходя по фитнеси. От години не ям месо, не ям сладко, тестено – ако е тесто, то е от лимец, което си струва да бъде включено в менюто ми. Никакви пасти, спагети, макарони, за които някои специалисти обясняват, че били полезни. Не го вярвам това. Основното ми меню се състои от салати, с всички видове зеленчуци, кисело мляко, сирене, яйца. Сега има качествени български зеленчуци и прекрасни български плодове – те са пир за душата ми. Пържено и панирано не ям – рационалността в храненето е отдавна измислена. Според Петър Дънов трябва да ядем цялостни продукти, които природата е създала, а не такива, разделени на брашно, бяла захар, рафинирани. Оказа се и че зехтинът не е полезен поради причината, че е извлечена мазнина от естествения си източник – маслината.

Катеря се по стълбите пеша, вкъщи, в радиото не използвам асансьор. Обичам да плувам – натоварвам се толкова, че ми стига за начина, по който живея. При мен няма тайни, има здрав дух. Не съм роб на небцето си, нямам пристрастяване към вредна храна, защото храненето е въпрос на здравни навици.

Духовната „храна“ достатъчна ли ни е?

По всяко време се старая да общувам с духа и душата си. Не мога да го нарека религия, но във всички случаи е вяра. Вяра в това, че вътрешният баланс и хармония водят към външен такъв. Както каза наскоро един мой гост в радиото – има два свята, вътрешен и външен, за да бъдем добре отвън, първо трябва да пипнем отвътре.

Грижа се за вътрешната си градинка, осъзнато си давам сметка какво се случва с мен. Това трябва да се случва с всеки от нас – дали стресът на даден индивид не му е много, дали го сподирят черни мисли и страхове, дали сутрин се сеща да благодари за това, което има, и след това да се ядосва за това, което няма. Четенето е добър духовен навик за развитието на вътрешния ни свят, разбира се, с подбрани книги.

Ако започна да усещам, че повече се ядосвам, отколкото да благодаря, знам, че нещо е минало границата. Сама си слагам спирачка да не мисля негативно. Оценявам факта, че живея на приказно място като България. Благодарна съм, че около мен е мир и благодат, една невероятна природа. Това го получих като духовен урок, и да, намерих, каквото е необходимо, за да живея в покой.

Българите не сме ли вечно мърморещи, страдащи хора?

Представата за нас е за страдащи и мърморещи хора, но истината е съвсем друга. Обръщаме гръб на лошотията, но лошите мисли ни разболяват. Както каза наскоро Калин Терзийски, не мога да разбера как през цялото време народът ни мрънка, при положение че живеем в онази част на земята, дето няма войни, няма глад, няма инфекции, където повечето хора имат покрив над главите си. Да, наистина виждаме само това, което не ни стига, а не което ни е дадено. Така се зареждаме с лоша енергия, прави ни недоволни.

Какво ни разболява?

Лошите мисли ни разболяват! Влошава се енергията на клетките ни. Те започват да боледуват. Ние сме това, което ядем, и това, което мислим. Негативните мисли са тотална храна за болестите. С тях си вкиселяваме здравето. Не се усмихваме, не се радваме на околните.

Какво е за вас българският лекар?

Българският лекар е боец и се справя добре. Той е много добър, работи перфектно дори в обстановка като нашата. Малко са хубавите новини около него, не пишем за успехите. Най-новите постижения в медицината ги има и у нас. Да, остаряла ни е материалната база, здравната система не функционира добре, но не сме задният двор на Европа. Но ако се вгледаме във Франция, Германия, ще видим, че и там има нередности, лекарски грешки. Българският лекар в условията на лош медицински имидж се грижи добре за нашето здраве.

Срещам хора, които го доказват всекидневно. За съжаление, ситуацията е такава, че сензациите превземат общественото пространство с лошите примери. Когато загубим здравето си, когато имаме проблем с него, се лекуваме при българските лекари.

Те говорят нашия език, познават ни, достъпни са, затова трябва да ги пазим и обичаме.

Ива, имали ли сте по-сериозни здравословни проблеми?

Преди години, в училище, си навехнах ръката. В „Пирогов“ ми помогнаха. Имах една патологична бременност, първата беше, за съжаление. Няма драматични последици от това състояние върху психиката ми. Помогнаха ми в Трета АГ, но и аз си самопомогнах. Установих, че едно от хапчетата, вместо да облекчи положението ми, го усложняваше – отписах си го сама. Когато има вътрешен сигнал, че нещо не е наред, прекратете лечението си.

Д-р Кътев ме изведе от това състояние, след това д-р Васил Димов, и двамата са акушер-гинеколози, се справи с второто ми раждане. Естествено, с контролирана болка – справих се като майка, но и не се изтощих. Тези лекари, от гледна точка на децата ни, са много важни в живота ни.

Имате ли билкова рецепта, която да споделите с читателите ни?

От дълги години съм фен на клеевата тинктура, капки, продават се в аптеките – очиствала съм си организма с тях, както и със сребърна вода. Много харесвам пчелното млечице, дъвча си го, когато усетя, че започва да ме боли гърло. Силно ми рестартира имунитета.

Обикновено си пожелаваме здраве, но аз искам да пожелая любов и на себе си, и на читателите ви. Любовта и добрата емоция са здраве. Ако се научим да се обичаме, да обичаме и да се радваме на живота си, ще бъдем здрави. Струва си да се радваме на живота, но трябва да сме здрави, за да го изживеем.

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *